Zunanja keramika

Zunanja keramika se najpogosteje uporablja pri ureditvi okolice hiš in vikendov. Najdejo pa jo tudi pred poslovnimi stavbami in ostalimi objekti.

Nasprojte zunanje keramike je notranja keramika. Kod že samo ime pove, se sunanja keramika uporablja zunaj, na prostem. Med tem ko je notranje keramika namenjena uporabi v notranjih prostorih. največkrat jo najdemo v kuhinji, kopalnici, hodnikih, toaletnih prostorih, kleteh, garažah…

Zunanja keramika, izdelana iz porcelanogresa ali granitogresa, se ponaša z izjemno obstojnostjo. Prav zunanje ploščice so v primerjavi z notranjimi ploščicami izredno odporne proti obrabi, različnimi poškodbami in drsenju. Na zgornjem delu imajo namreč poseben sloj, ki preprečuje zrds, kadar so ploščice mokre. Prav tako ploščice na vpijajo vode in umazanije.

Zunanja keramika

Zunanja keramika se največkrat uporablja kot obloga balkonov, stopnic, atrijev, v okolici bazenov, savn, in ostalih podobnih stvari.

Življenjska doba keramike oziroma keramičnih ploščic je izjemno dolga – tudi po več letih pa ostane njihov videz praktično nespremenjen. Za več informacij vam predlagamo, da se obrnete na podjetje Top Keramika, kjer vam bodo z vesljem svetovali o nakupu zunanje keramike.

Pred klicem pa vam predlagamo, da pregledate njihovo keramika outlet ponudbo, kjer boste lahko našli artikle po znižanih cenah!

V kolikor vas zanima več o notranji keramiki vam predlagamo, da si ogledate članek, ki smo ga napisali o notranjih ploščicah. Predlagamo pa vam, da si ogledate naš svež članek o ploščicah za kuhinjo.

zunanja keramika

Zunanja keramika je praktična in uporabna

Zunanja keramika je izredno praktična in uporabna. Predstavlja najbolj pogosto izbiro pri oblaganju površin za terase, balkone, zunanje stopnice in še ostalo okolico hiše ali stanovanja. Razlog za to pa se skriva v velikem številu prednosti, ki jih prinaša zunanja keramika.

Keramična ploščica

Keramične ploščice so namreč narejene iz materialov, ki so v glavnem dobro odporni in trpežni. Vseeno pa je dobro, da pred izbiro zunanjih ploščic dobro premislite o tem, kaj si želite in se ne prenaglite. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili prednosti zunanje keramike, ki si jo lahko med drugim ogledate tudi na spletni strani Top keramika. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Zunanja keramika glede na tip uporabe

V podjetju Top keramika uvrščajo v kategorijo zunanje keramike naslednje ploščice:

  • za stopnišče,
  • balkon,
  • okolico bazena
  • teraso,
  • za nekatere druge zunanje površine.

Slednje imajo namreč izredno veliko prednosti, še posebej v primerjavi s klasičnimi materiali kot so les ali kamen. Velika prednost keramičnih ploščic, ki so narejene iz porcelanogresa ali granitogresa, je njihova trdnost in neprepustnost. Gre namreč za material, ki dokončno nastane z žganjem pri izredno vročih temperaturah. Te molekule se namreč prerazporedijo in zbijejo skupaj. Tako se lahko zapolnijo čisto vse vrzeli v materialu. Točno takšen postopek omogoča popolno neprepustnost in izjemno trdnost.

Zunanja keramika grafito

Takšne ploščice vam v zimskem času zagotovo ne bodo popokale, kar pa se dosti krat zgodi pri nekaterih drugih materialih. Odporne so torej proti zmrzali (imajo oznako R10), poškodbam, trdovratnim madežem, vlagi in vodi. Prenesejo tudi nekoliko težje obremenitve, na primer vožnja z motorjem, avtomobilom.

Zunanja keramika pa je tudi zelo obstojna in enostavna za vzdrževanje. Zavedajte se, da vam bodo pravilno obložene in redno negovane keramične ploščice služile tudi po več desetletij! Predlagamo vam, da si pri čiščenju zunanje keramike pomagate s ščetko za tla in vodo. Kombinacija obojega bo temeljito očistila površino ploščic in vaša terasa, balkon ali stopnišče bo spet videti kot novo!

Top Keramika

Pri Top keramiki pa vam lahko ponudijo individualno pomoč in svetovanje pri uresničitvi oziroma pri izvedbi vaše zamisli. Z individualnim pristopom vas bodo vodili pri določanju najbolj primernih ploščic, ki vam bodo všeč oziroma bodo ustrezale vašim željam. Za vas pa ponujajo pomoč tudi pri polaganju keramike.

Zunanja keramika

Priporočijo vam lahko tudi odličnega keramičarja, saj točno vedo, katere osebe so strokovno podkovane za oblaganje ploščic. Poleg tega pa z nekaterimi sodelujejo že dolgo časa in zato še toliko bolj vedo, na koga se lahko zanesete. Dobro je vedeti, da je omenjena keramika primerna tudi za polaganje v poslovnih objektih. V kolikor imate pisarno, vam svetujmo, da izberete kvalitetne keramične ploščice, s katerimi lahko obložite vaša tla.

V omenjenem podjetju vam skozi celo leto ponujajo naslednje dimenzije ploščic (v mm): 

– 1200 x 200,

– 300 x 600,

– 450 x 450 in

– 600 x 600. 

Top Keramika

Gre za ploščice, ki imajo različen dizajn in barvo. V kolikor pa ste ljubitelji naravnih materialov, naj vas razveselimo s to informacij. V Top keramiki namreč lahko izbirate med ploščicami, ki so v različnih imitacijah naravnih materialov (na primer: kamen, beton ali les). To je res odlično!

Poceni in kvalitetna keramika

Predlagamo vam, da si čim prej zagotovite poceni in obenem zelo kvalitetno keramiko, ki jo lahko naročite v podjetju Top keramika. Izberite svoje najljubše ploščice iz kategorije zunanje keramike še danes.

Poceni in kvalitetna keramika

V primeru, da se vam porajajo morebitna vprašanja v povezavi s to tematiko, pa jim pišite povpraševanje. Vsa svoja vprašanja jim lahko pišete na elektronski naslov: [email protected]. Za vas so vsak dan dosegljivi tudi na telefonski številki, in sicer: 030 629 599. V podjetju so zaposleni izredno prijazni in hitro odzivni, zato vam bodo z veseljem nudili pomoč. Želimo vam čim boljši nakup in čim daljšo življenjsko dobo ploščic!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *