Vrči

Vrči za pivo so sedaj na voljo po ugodnih cenah. Naročite jih lahko kar preko spletne trgovine Rundasekunda, kjer vas čakajo kvalitetni vrči in tudi kozarci za pivo. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili najbolj priljubljene vrčke oziroma krigle za pivo. Če želite izvedeti več informacij o tej tematiki, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Vrči

Najverjetneje veste, da predstavljajo vrči za omenjeno tekočino nepogrešljiv dodatek za vse pivoljube. Ne samo, da v kozarcu izgleda pivo zlate barve, ampak v kozarcu ta pijača tudi odlično diši. Lahko bi rekli, da vrči prispevajo k boljši pivski izkušnji.

Kozarec Gösser 0,3 L (6 kosov)

Poudariti moramo, da imajo vrči precej pomembno vlogo, saj vanje ne natočite le piva, ampak iz njega tudi izpijete to okusno pijačo. Ravno stekleni kozarci oziroma krigli imajo to sposobnost oziroma zmožnost, da lahko bistveno vplivajo na vašo zaznavo tekočine. Poleg tega pa vplivajo tudi na nekoliko bolj poudarjen vonj, odličen okus in lep videz barve. Povzamemo torej lahko, da vrči vplivajo na celotno izkušnjo oziroma celostno zaznavanje tekočine. Vse to je podkrepljeno tudi z znanostjo. Pred nekaj leti so namreč opravili raziskavo, ki pa je potrdila, da kozarci niso nekakšna marketinška »izmišljotina«, ampak imajo velik pomen pri zaznavanju okusa in tudi pri nastajanju pene nad pivom.

Ni pravega piva, brez pravega kozarca!

Omenjeni pripomočki so v gostilnah, restavracijah, barih, točilnicah, pivnicah in še kje drugje v uporabi vsak dan. Gostinci in ostali točilci te pijače morajo poskrbeti za to, da so kozarci za pivo pri postrežbi 100 % čisti. Na ta način pokažejo spoštovanje do stranke ter smisel za higieno. Umazani vrči namreč lahko popolnoma pokvarijo odličen videz, okus in vonj piva. Na ta način pa pivca odvrnejo od okušanja tekočine. Ključno je, da pivo pijete iz čistega steklenega vrča ali krigla. Gostinci dobro vedo, da kriglov ni priporočeno pomivati v pomivalnem stroju. Ta namreč lahko (po večkratnem umivanju) uniči površino kozarca. Na njem so običjno vgravirani različni logotipi. Tako ima npr. Pivovarna Laško svoj kozarec, na katerem je vgraviran napis Laško. 

Kozarec za pivo Laško

Huda izbira na spletu!

Če bi tudi vi želeli najbolj priljubljeno pijačo na svetu spiti iz krigla kar doma, potem vam svetujemo, da se odločite za nakup vrčkov. V spletni trgovini Rundasekunda boste v  enem paketu prejeli kar 6 vrčkov, ki so izredno kvalitetni. Izbirate lahko med Union ali Laško vrčki (0,3L). Njihova prava oblika oziroma vrsta kozarca namreč pripomore k boljši, bolj osvežujoči in edinstveni izkušnji pitja piva. Znano je, da različne oblike kozarcev poskrbijo za primerno serviranje piva ter izražanje arome. Oblikovalci Union in Laško vrčka so se tega zelo dobro zavedali! Prav tako se lahko v steklenem kozarcu pivo odlično speni in na ta način zaščiti spodnji del (mehurčke). Naj še enkrat omenimo, da imajo vrčki vgraviran logotip Laško ali Union (odvisno katerega izberete). Za en paket (6 kosov) pa boste v zgoraj omenjeni spletni trgovini odšteli 15,90 evrov.

vrček za pivo Union

Heineken kozarci za pivo

Sporočamo vam še, da lahko v trgovini Rundasekunda najdete tudi Heineken kozarce za pivo. Gre za edinstveni kozarec, ki omogoča popoln pretok piva in pravo količino pene. Mojstri so ustvarili ukrivljeno obliko Heinekenovega kozarca za pivo, saj si »popolno pivo zasluži popoln kozarec«. Na njem je vgraviran tudi logotip podjetja.

Kozarec za pivo Heineken

Naj še enkrat poudarimo, da kozarci ali krigli, ki imajo vgraviran logotip, niso primerni za pomivanje v pomivalnem stroju. Ob večkratnem pomivanju namreč lahko napis oziroma logotip zbledi oziroma preprosto izgine. Poslužujte se raje ročnega pomivanja kozarcev za pivo, saj bodo slednji le tako dočakali zelo dolgo življenjsko dobo!

Sedaj pa nič več ne odlašajte in kliknite na zgornji odebeljeni napis zgoraj. V spletni trgovini naročite paket kriglov, ne pozabite pa niti na vaše najljubše pivo! Pa na zdravje!

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *