Vino ob hobotnici

Vino ob hobotnici je zares odlična izbira! Na splošno namreč velja, da se k ribam ter drugim morskim sadežem odlično prileže tudi vino – belo, rdeče vino ali penina. Vino in tovrstna hrana se namreč več kot odlično dopolnjujeta. Tisti, ki želijo z omenjeno tekočino dopolniti okus, običajno postrežejo mlada, sveža, nearomatična ter polna bela vina. Njihov alkohol razgradi odvečno maščobo. Intenzivnost in zrelost posameznega vina v vonju in okusu pa zaokroži jed v pravi užitek. Ravno s tega razloga se več kot odlično prileže tudi vino ob hobotnici. Če je hobotnica v solati, potem je vino Beli Pinot pravilni dodatek k tej jedi. 

Hobotnica

Bela vina in Beli Pinot

Če tudi vi želite preizkusiti vino ob hobotnici, vam svetujemo, da se čim prej odločite za nakup slednjega. Najboljše vino ob hobotnici je Beli Pinot. Tega lahko naročite tudi preko spletne vinoteke eVino. Trenutno je na voljo Beli Pinot  (2018) – vinarja Edija Simčiča. Na nosu lahko zaznate lupinasto sadje, rumeno sadje (kutina), medtem ko je karakter v ustih diskretnejši, z obilico svežine. Vsebuje 13,50 % alkohola. Za eno steklenico (0,75l) pa boste odšteli 17,49 evrov. Naj še enkrat poudarimo, da tovrstno vino izraža primarne arome elegance Pinota, ki se interpretira z zorenjem v lesu. Slednji namreč pripomore h kompleksnosti. Vedite, da tovrstna tekočina zori 18 mesecev, od tega 11 mescev v rabljenih lesenih sodih. Naj še enkrat poudarimo, da se tovrstno vino več kot odlično poda k jedem, ki vključujejo hobotnico. 

Beli Pinot 2018, Edi Simčič - eVino.si

Nazadnje naj kot zanimivost omenimo tudi to, da je domovina tega vina francoska pokrajina Alzacija. Ste vedeli, da ga zaradi podobnosti pogosto zamenjujejo s Chardonnaxem? Kot zgodnejša sorta ima precej visoko alkoholno stopnjo, zato se uvršča med močnejša vina. 

Spletni nakup vina za odlično postrežbo ob hobotnici

Če še niste okusili tovrstnega vina ob okusni hobotnici, vam svetujemo, da ne odlašate več. Vse kar morate storiti je, da pokukate v spletno vinoteko eVino in naročite želeno pijačo. Prav tako vam svetujemo, da si ogledate še ostalo ponudbo (žganih) pijač, vin, kozarcev, vinskih pripomočkov in daril. Na voljo so tudi darilni boni, ki lahko predstavljajo lepo darilo za vse gurmane ali vinoljube. Za vas so pripravili tudi akcijsko ponudbo, kjer se nahaja pijača po znižanih cenah. Morda v tej ponudbi tudi vi najdete vino, ki se bo odlično prileglo ob hobotnici.

Beli Pinot 2019, Ščurek

Naj omenimo, da je trenutno znižan Dolfo Modri Pinot (2019). To je sicer suho rdeče vino blagih kislin in taninov, ki deluje lepo zaobljenega telesa in mehke, žametne teksture. Fina pikantnost v trajnem pookusu je dovršeno usklajena z uvodno sadnostjo, deluje elegantno in vabljivo. Tekočina je blago obarvane rubinasto rdeče barve z zamolklimi škrlatnimi odsevi. Prijeten, umirjen dah rdečega jagodičevja, predvsem maline v kombinaciji s svežim podrastjem in steljo praproti pa nakazuje še vedno mladosten vonj. Če se boste odločili za nakup, boste za steklenico (po znižani ceni) odšteli 14,85 evrov.

Pogosta vprašanja

Katero vino se najbolje poda k hobotnici?

Bela vina so odlična izbira, ki se prilegajo k hobotnici.

Kje lahko kupim Beli Pinot?

Beli Pinot lahko naročite preko spletne vinoteke eVino, kjer trenutno ponujajo Beli Pinot (2018) vinarja Edija Simčiča za 17,49 evrov za steklenico 0,75l.

Kako lahko najdem vino, ki se bo odlično prileglo ob hobotnici v eVino?

Preko spletne vinoteke eVino lahko raziskujete in naročate vina. Priporočljivo je, da ob obisku strani preverite opise pod “dodatne informacije” pri posameznih vinah, da ugotovite, k katerim jedem se najbolje podajo.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *