Ultrazvok srca za pse

Ultrazvok srca za pse lahko opravite v veterinarski ambulanti Zamba, ki se nahaja na Kukovčevi ulici 2, v Celju. Gre za priljubljeno ambulanto, ki jo sestavlja strokovna, delovna in inovativna ekipa izkušenih veterinarjev. Med njimi je tudi certificirana kardiologinja ter DMV in visoko usposobljeno osebje. Vsakodnevno obravnavajo veliko število kardioloških primerov, zahvaljujoč njihovi strokovnosti in sodobni opremi pa zagotavljajo natančno diagnozo ter najboljše rezultate za vašega ljubljenčka.

Kdo opravlja ultrazvok srca za pse

Ultrazvok srca za pse opravlja dr. vet. med. Polona Padežnik, ki je svoje znanje izpopolnjevala na Irskem v Lissenhall Veterinary Hospital ter opravila seminarje iz kardiologije ESAVS kardio I., II., III. in IV. Že vse od leta 2019 je ponosna članica Evropskega združenja veterinarskih kardiologov ESVC. Od leta 2020 pa opravlja kardiološke meritve ter sodeluje pri pisanju strokovnega članka za kardiološki raziskovalni projekt na Latvijski univerzi.

Polona Padežnik ekipa Zamba

Preiskava z ultrazvokom je neinvazivna diagnostična metoda, s katero veterinarji dobijo vpogled v notranjost mehkih tkiv.  Diagnostika temelji na razlikah v refleksiji in absorpciji  različnih tkiv za UZ valovanje. Pa si oglejmo to na konkretnem primeru…  Tkiva z veliko tekočine precej slabo reflektirajo UZ valovanja oziroma jih dobro absorbirajo in jih označujemo kot hipoehogena. Tkiva, ki reflektirajo UZ valove, pa označujemo kot hiperehogena. Z ultrazvočno preiskavo v veterinarski ambulanti opravljajo pregled prebavil, sečil, jeter, nadledvičnih žlez, prostate, mod, jajčnikov, maternice,  pregled na brejost, abdominalnih bezgavk, pregled srca  in pregled majhnih delov kot so otekline, tetive, bezgavke… Z ultrazvokom lahko vodijo tanko igelno biopsijo tumorjev in spremenjenih organov, cistocentezo ter še veliko več. Vsekakor opravljajo tudi ultrazvok srca za pse.

ultrazvok psa

V veterinarski ambulanti Zamba boste za ultrazvok srca za pse odšteli 110 evrov. Vendar pa se morate za ultrazvočni pregled s kosmatincem naročiti. To lahko storite preko telefonske številke 03 620 03 20 ali pa jim napišete sporočilo na elektronski naslov [email protected]

Osnovne informacije o srčnih obolenjih pri psih

Sedaj pa vam naj na kratko predstavimo še nekaj osnovnih informacij o srčnih obolenjih pri psih. Tovrstna obolenja predstavljajo najbolj pogost razlog za smrt psov. Pojavljajo se skoraj enako pogosto kot pri ljudeh, kar je približno 20 % vzrokov smrti pri živalih. Tudi mačke so tako zelo dovzetne. Podatki celo kažejo, da ima povprečno ena mačka na vsakih deset težave s srcem. Najbolj pomembno je, da se lastniki psov (in mačk) zavedajo, da so srčna obolenja lahko prirojena ali pa pridobljena. Kar se tiče psov, je najbolj pogosta oblika srčnega obolenja endokarditis (vnetje notranje stene srca).

srčni problemi pri psih

Do tega pride, kadar se srčne zaklopke slabo odpirajo in zapirajo. To pa potem povzroči vračanje krvi iz enega dela srca nazaj v drugega, npr. nazaj v preddvor ali prekat. Kot zanimivost pa lahko omenimo še to, da se pri mačkah najbolj pogosto pojavi hipertrofična kardiomiopatija. To je bolezen, ki prizadene srčno mišico. Posledica te bolezni sta zadebelitev mišične stene in slabši pretok krvi skozi srce. To pa prav tako preprečuje sprostitev srčne mišice med kontrakcijami.

Veliko število srčnih težav je mogoče zdraviti

Ne glede na to, kako strašljiva je bolezen, vas moramo pomiriti, da je veliko število srčnih težav mogoče zdraviti. V veterinarski ambulanti Zamba bo tudi vašemu kosmatincu z veseljem pomagala pri zdravljenju. Skupaj z njimi boste domači živali povrnili normalno življenje nazaj!

srčne težave pri psih je mogoče zdraviti

Verjetno ne bo dovolj le ultrazvok srca za pse, ampak boste najverjetneje morali opraviti tudi kardiološko preiskavo, ki vključuje: klinični pregled, meritve krvnega tlaka, EKG, diagnostika, RTG slikanje in ultrazvočna kardiološka preiskava. Za to storitev boste v Zambi odšteli 150 evrov. Če pa želite opraviti samo kontrolni UZ pregled srca, boste v Zambi zanj odšteli 49 evrov. 

Ne odlašajte in čim prej vašega kosmatinca naročite na pregled v omenjeni veterinarski ambulanti. Zagotavljamo vam, da boste z njihovimi storitvami zadovoljni vi in vaše domače živali!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *