Kardiolog za pse

Kardiolog za pse se ukvarja z zdravljenjem srčnih obolenj. Slednja predstavljajo najpogostejši razlog za smrt psov. Poleg tega se tovrstna obolenja pojavljajo skoraj tako pogosto kot pri ljudeh. To je okoli 20 % vzrokov smrti pri živalih. Za srčna obolenja pa niso dovzetni le psi, ampak tudi mačke. V povprečju ima vsaka deseta mačka težave s srcem. Dobro je vedeti, da so srčna obolenja psov in mačk lahko prirojena ali pa pridobljena. Pri psih je najbolj pogosta oblika srčnega obolenja endokarditis (kar pomeni: vnetje notranje stene srca) in srčno popuščanje. Do tega pride, kadar se srčne zaklopke slabo odpirajo in zapirajo. To povzroči vračanje krvi iz enega dela srca nazaj v drugega, npr. nazaj v preddvor ali prekat. Ne glede na to, kako strašljiva se sliši diagnoza bolezni, vas naj malce pomirimo z informacijo, da je veliko število srčnih težav mogoče zdraviti. Specialist za zdravljenje je kardiolog za pse, ki lahko vašemu kosmatincu (kolikor je le mogoče), povrne normalno življenje.

Kardiolog za pse

Kardiolog za pse v Zambi

V veterinarski ambulanti Zamba (v Celju) deluje kardiolog za pse. To je doktorica Polona Padežnik, ki je svoje znanje izpopolnjevala na Irskem v Lissenhall Veterinary Hospital ter opravila seminarje iz kardiologije ESAVS kardio I., II. in III. Že vse od leta 2019 je članica Evropskega združenja veterinarskih kardiologov ESVC. Od leta 2020 pa opravlja kardiološke meritve in obenem sodeluje še pri pisanju strokovnega članka za kardiološki raziskovalni projekt na Latvijski univerzi. 

zamba

Nazadnje naj povzamemo, da ekipo Zamba sestavlja visoko usposobljeno osebje, med njimi certificirana kardiologinja ter DMV. Vsakodnevno obravnavajo veliko število kardioloških primerov, zahvaljujoč njihovi strokovnosti in sodobni opremi pa lahko zagotavljajo le natančne diagnozo ter najboljše rezultate za vašega ljubljenčka. Naročite svojega kosmatinca na pregled tudi vi. Pokličite na naslednjo telefonsko številko: 03 620 03 20. S klikom na zgornji odebeljeni napis pa si lahko ogledate še cenik posameznih pregledov in storitev.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *