Tisk plakatov - 4 koraki do dobrega plakata

Tisk plakatov je pomemben za promocijo vašega dogodka ali produkta. Prav zaradi tega smo se v podjetju Web Center odločili, da vam na svojem blogu predstavimo 4 korake s pomočjo katerih boste prišli do nepozabnega tiska plakatov za svoje stranke.

Close up of an offset printing machine during production

1. Korak – Hitrost in odzivnost pri tisku plakatov

Hitrost in ozdivnost pri tisku plakatov sta zagotovo dve stvari, ki jih pri izdelavi svojega plakata morate imeti! V kolikor je podjetje s katerim sodelujete neodzivno, se lahko zgodi da plakati ne bodo prišli v vaše roke v dogovorjenem roku. Predlagamo vam, da se tiska plakatov lotite pravi čas in se tako izognete morebitnim zamudm v podjetju. V kolikor boste s tiskom plakatov čakali na zadnji moment boste lahko hitro razočarani z njegovo kvalitetno (vizualni del).

2. Oblikovanje pred tiskom plakata

Zagotovo je vizualni del tisti, ki najbolj pritegne ljudi, ki se sprehajajo mimo različnih plakatov. V kolikor želite iz svoje promocije izpeljati največ, vam predlagamo da pred tiskom plakata veliko časa posvetite oblikovanju. V kolikor celotno stvar želite oblikovati sami, vam predlagamo, da pred tiskom plakata v večjih količinah naredite testno verzijo plakata in kasneje naredite morebitne popravke, pred tiskom celotnega naročila.

Mi pa vam predlagamo, da poleg tiska plakatov podjetju zaupate tudi del oblikovanja. Strokovnjaki, ki se profesionalno ukvarjajo z oblikovanjem so lahko zagotovo v veliko pomoč pri oblikovanju dobrega izdelka.

3. Velikost in izbira materijala

Tisk plakatov lahko opravite na različne velikosti materijala. Glede na mesto, kjer boste plakat izobesili boste izbrali najprimernejšo velikost. Zato je pomembno, da že pred samim tiskom veste, kje se bodo vaši plakati nahajali. Najpogosteje se plakati natisnejo na naslednje formate:

  • A1: 594 x 841mm
  • A2: 420 x 594mm
  • A3: 297 x 420mm
  • B1: 707 x 1000mm
  • B2: 500 x 707mm
tisk plakatov - velikosti

V kolikor želite drugačne velikosti se o možnosti le teh posvetujte s svojim izbranim tiskarjem.

4. Način tiska

Različna podjetja uporabljajo tisk po celotnem svetu. Za kvaliten tisk plakata je sevada pomembna tudi naprava s pomočjo katere bo podjetje opravilo tisk. V kolikor gre za manjše podjetje, si najverjetneje zaradi manjših dnevnih količin ne morejo privoščiti najboljših naprav v teh panogi. Zato vam predlagamo, da se za vrhunsko izvedbo vašega plakata obrnete na podjetje, ki ima razširjen spekter storitev in je regijsko poznano.

digitalni tisk

Tisk plakatov se lahko opravi s pomočjo digitalnega tiska ali offset tiska. Digitalni tisk se uporablja pri manjših količinah – do 500 kosov. Offset tisk pa se uporablja nad 500 kosov. Kakšna pa je razlika? V prvi fazi je pomembno, da podjetje uporablja sodobne naprave, ki nudijo veliko večjo kvaliteto tiska, kakot pred 10, 20 leti.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *