Termalna voda

Termalna voda je zdravilna in ima veliko pozitivnih učinkov na naše telo. Veste da lahko termalno vodo tudi pijemo? Za vas imamo v nadaljevanju pripravljenih nekaj koritnih informacij o delovanju termalne vode na naše telo. Kakšni so njeni zdravilni učinku in kje jo lahko najdemo? Vse podrobne informacije si lahko preberete v nadaljevanju. V kolikor pa vam je naš članek všeč vas vabimo, da nam zaupate kakšno svojo izkušnjo s termalno vodo pod komentarji.

Termalna voda

Poleg samega kopanja in namakanja lahko termalno vodo tudi pijemo, se z dnjo zdravimo in zavajamo različne terapije.

Da termalna voda prav zarez pozitivno učinkuje na vaše telo dokazujejo številne raziskave, ki so bile opravljene že pred vrsto leti. Znanstveno dokazano je, da lahko termalno vodo uporabljamo kot poglavitni zdravilni dejavnik pri medicijnski rehabilitaiji.

V termalni vodi lahko najdemo različne minerale. Voda namerč izvira iz podzemlja, kjer se tudi dlje časa zadržuje. Med tem raztaplja dolomit, kalcij, kremen in magnezij.

Poznamo malo srednje in veliko minerilizirane vode. Na naše telo izredno blagodejno že vpliva srednje mineralizirana voda.

Zdravilni učinki termalne vode

Kakšni so zdravilni termalne vode in kako jo lahko uporabljate sami? Termalna voda izraža možno življenjsko energijo in ima pozitiven spodbujevalni vplin na vaše telo. Prav tako pozitivno deluje na naše ravnovesje med telesom in tušo. Prav tako takšna voda pomaga pri razstruplajnju telesa in zmanjšuje našo zakisanost, blago odvaja in izboljšuje okolje naših celoc.

Na izviru njena temperatura znaša od 32 do 34 stopinj celzija. Prav zaradite tega ne potrebuje veliko posegov, da se izenači s temperaturo našega telesa. Najbolj izdealno je namreč da ima temperatura vode enako temperaturo kakor naše telo.

Termalna voda kristal

Termalna voda je primerna tudi za pitje

Termalna voda je primerna tudi za pitje in vam tako pomaga na vaši poti do dobrega počutja. Termalno vodo lahko pijete tudi v kombinaciji z različnimi terapijami. Termalna voda namreč blaži bolečine, mišične krće in iboljša gibljivost vaših sklepov. Prav zaradi tega jo uporabljajo v različnih termalnih kopelih, terapevtskih vajah v termalni vodi, razgibavanju, masažami in Knieippovi vodene topi (izmenjavanje tople in hladne vode).

na voda kopel

Termalno vodo lahko pijete v Thermani, kjer se nahajate dve pivnici zdravile termalne vode. Prva je v hotelu Zdravilišče Laško tik ob kavarni, druga pa v pasaži hotela Thermana Park Laško. Voda je brezplačna, pri obeh pivnicah boste našli tudi kozarčke za enkratno uporabo.

Prav tako lahko termalno vodo kupite v steklenici, ki jo lahko poklonite svojim najbljižjim, ki zdravilne vode še niso okusili preko svojih ust.

V kolikor imate kakšno zanimivo zgodbo s termalno vodo in njenimi blagodejnimi učinki, nam jo lahko z veseljem zaupate pod našimi komentarji!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *