Študentsko delo od doma

Študentsko delo od doma je še posebej aktualna tematika zadnjega leta in pol. Takrat se je namreč med nami pojavil novi koronavirus (COVID-19), ki je povzročil precejšnje spremembe na več področjih. Tudi študentsko delo je bilo omejeno, zato so se nekatera podjetja odločila, da dijakom in študentom omogočijo študentsko delo od doma. To pa ni bilo tako enostavno, saj so za študentsko delo od doma potrebni nekateri pogoji, ki morajo biti izpolnjeni za učinkovito opravljanje dela. Za najbolj pogosta dela, ki so jih lahko študentje opravljali iz domačega okolja, so si morali mladi priskrbeti računalnik, internetno povezavo in miren prostor. To so bili osnovni pogoji, printer in nekatera ostala oprema pa je bila le še dodatek oziroma pika na i. 

Študentsko delo od doma

Nove izkušnje in zaslužek

Čeprav je stroka pred časom ukinila epidemijo, je študentsko delo od doma še vedno precej razširjeno in priljubljeno. Dejstvo je, da so mladi z odprtimi rokami sprejeli priložnost za opravljanje te vrste dela. Študentje so še vedno veseli, da se lahko ob delu od doma veliko naučijo, pripravijo na šolanje, nabirajo nove izkušnje in ob tem še nekaj zaslužijo. Če bi tudi ti želel opravljati tovrstno delo, te prijazno vabimo, da si ogledaš številne ponudbe, ki so jih pripravili za vas – študente in dijake. 

Studentski servis Mjob

Študentsko delo od doma lahko najdeš tudi na spletni strani študentskega servisa Mjob. V primeru, da izpolnjuješ pogoje za delo preko študentskega servisa, z delodajalcem pred pričetkom dela določita urno postavko in pogoje dela. To je zelo pomembno, saj le tako najbolje veš, kaj pričakujejo od tebe in kaj ti od njih! Pred začetkom opravljanja dela si nato nujno zagotovi veljavno napotnico, saj bo sicer tvoje delo kot »delo na črno« (v primeru obiska inšpektorja pa to nikakor ne bo dobro!). Napotnico lahko dvigneš v vseh poslovalnicah omenjenega študentskega servisa (na primer v Kopru, Mariboru, Ljubljani, Celju, Kranju, Ajdovščini, Kočevju, Novem mestu in Novi Gorici), naročiš pa jo lahko tudi preko spletne strani ali pa preko telefonske številke tvoje lokalne poslovalnice. Vedi, da je pogoj za izdajo napotnice urejeno članstvo. Slednjega si lahko urediš kar preko spleta ali pa jih obiščeš osebno v eni izmed poslovalnic. Ob naročilu napotnice moraš sporočiti naslednje podatke (predlagamo ti, da si jih pripraviš v naprej): priimek in ime, člansko številko ali rojstni datum, naziv delodajalca, pri katerem boš delal, vrsto dela ter datum pričetka in zaključka dela. Naj še enkrat poudarimo, da si te podatke pripravi v naprej, saj tako lahko vse skupaj hitreje in bolj tekoče urediš. Kot zanimivost naj še omenimo, da vsi Slovenski državljani, ki študirajo na univerzah v tujini, lahko delajo preko omenjene napotnice. Dokazilo o statusu je v tem primeru potrdilo o vpisu na tuji šoli oziroma fakulteti. 

Studentski servis Mjob

Nakazila zaslužkov

Kar hitro bo minil čas, ko bo čas za prejem zaslužka. V servisu Mjob se trudijo, da večini dijakov in študentov nakažejo denar v celotnem znesku takoj po končanem delu (to velja za podjetja z dobro boniteto). Dejstvo pa je, da 90 % zaslužkov še vedno založimo, kar pomeni, da tvoj zaslužek prejmeš še isti ali najkasneje naslednji dan, ko v študentski servis prejmejo izpolnjeno napotnico podjetja oziroma organizacije. Da bo vprašanj »ali so že nakazali?« čim manj, ti bodo obvestilo o nakazilu poslali  preko sms sporočila ali preko obvestila v aplikaciji Moj Mjob. Lahko pa se oglasiš v njihovi poslovalnici in se pozanimaš o nakazilu ali pa jih pokličeš in vprašaš. 

Nakazila zaslužkov

Poišči svoje študentsko delo

Predlagamo ti, da tudi ti poiščeš svoje študentsko delo od doma na spletni strani podjetja Mjob. Klikni na zgornji odebeljeni napis in si oglej številna dela, ki so trenutno na voljo. Verjamemo, da boš v tej široki ponudbi del tudi ti našel takšno, ki ti bo ustrezalo. 

Ne spreglej:


Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *