Študentsko delo izračun

Študentsko delo izračun je aktualna tematika za vse tiste, ki želijo biti seznanjeni z informativnim izračunom. Če si to tudi ti, ti sporočamo, da si se znašel na pravem mestu. V nadaljevanju tokratnega članka ti bomo predstavili nekatere najbolj pomembne informacije o tematiki – študentsko delo izračun. V kolikor želiš izvedeti več o tem, te prijazno vabimo, da nadaljuješ z branjem. 

Študentsko delo izračun

Prispevki

Najprej te bomo seznanili s tem, kateri prispevki morajo biti plačani oziroma kaj plačaš ti in kaj delodajalec. Delodajalec mora plačati naslednje prispevke (v višini):

  • prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (8,85 %),
  • prispevek za zdravstveno zavarovanje (6,36 %),
  • pavšalni prispevek za poškodbe pri delu in poklicno bolezen (0,53 %).

Študent ali dijak pa mora plačati prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (15,50 %). 

Informativni izračun vseh postavk

Če te zanima študentsko delo izračun še bolj podrobno in si včlanjen v študentski servis Mjob, ti predlagamo, da enostavno preveriš informativni izračun vseh postavk (bruto, neto, ddv, prispevki). Pri tem naj te opozorimo še na naslednje informacije: 

  • V primeru, da je obdobje dela (pričetek in konec) po 1. 1. 2020, potem znaša minimalna bruto urna postavka 5,40 eur na uro do vključno dne 18. 2.2021.
  • V primeru, da je obdobje dela (pričetek in konec) po in vključno z 19. 2. 2021, potem znaša minimalna bruto urna postavka 5,89 eur na uro.
  • Vse absolutne vrednosti v tabeli so v eurih (€).
  • Pri izračunu se ne upošteva akontacija dohodnine, če je znesek višji od 400,00 eurov (€).

Študentski servis Mjob

Če pa v študentski servis Mjob še nisi včlanjen in imaš status študenta, ti svetujemo, da se čim prej registriraš. Kmalu te bodo verjetno začela interesirati študentska dela in nenazadnje tudi študentsko delo izračun. Naj poudarimo, da je članstvo v Mjobu popolnoma brezplačno in prinaša veliko različnih ugodnosti, ki jih lahko izkoristiš kadarkoli. Včlaniš se lahko čisto preprosto, in sicer v dveh korakih: z registracijo in vpisom preko spletne aplikacije Moj Mjob. Sedaj ti bomo najprej predstavili ključne korake, ki jih moraš izpolniti za registracijo.

Študentski servis Mjob

Postopek registracije

V obrazec na spletni strani za registracijo moraš najprej vpisati svoje osebne podatke. Preden jih boš potrdil in oddal dobro preveri, da bodo zapisani pravilno. Kmalu za tem boš na svoj elektronski naslov prejel elektronsko sporočilo, v katerem boš moral svojo zahtevo za dostop do aplikacije Moj Mjob potrditi s klikom na povezavo. Slednja te bo popeljala na začasno stran s štirimi polji, v katere pa moraš vpisati štirimestno kodo, ki ti bo posredovana v SMS-sporočilu. Vedi, da se to sporočilo pošlje avtomatsko ob kliku na povezavo v e-mailu. V naslednjem koraku moraš vpisati številko in jo potrditi. Nazadnje pa si izberi še svoje uporabniško ime in geslo, s katerima boš dostopal do aplikacije Moj Mjob v prihodnje. V aplikaciji boš lahko poiskal različno študentsko delo po celotni Sloveniji. Prepričani smo, da boš tudi ti našel delo, ki bo ustrezalo tvojim željam.

Postopek registracije Mjob


Kako lahko dobim članstvo?

Na tem mestu ti toplo priporočamo, da se vpišeš tudi v Moj Mjob. Članstvo lahko zahtevaš preko treh načinov: 

Fotografija osebnega dokumenta

1. Prek aplikacije Moj Mjob jim pošlji fotokopijo ali fotografijo svojega osebnega dokumenta skupaj z dokazili, ki jih potrebuješ za vpis (to so: številka osebnega računa, davčna številka, potrdilo o vpisu za tekoče šolsko/študijsko leto ali študentska/dijaška izkaznica).

Izpolnis obrazec za clanstvo

2. Prek omenjene aplikacije lahko zahtevaš, da ti posredujejo pristopni obrazec za članstvo v študentskem servisu po navadni pošti, ti pa jim ga vrneš izpolnjenega skupaj z ustreznimi dokazili.

Fizična poslovalnica

3. Včlaniš se lahko tudi v katerikoli fizični poslovalnici študentskega servisa Mjob (ne pozabi prinesti ustreznih dokazil!).

Kako hitro se bo obrnilo leto, za tabo pa bo že nekaj mesecev dela preko študentskega servisa. Verjamemo, da te bo kmalu zanimalo tudi študentsko delo izračun. 

Ne spreglej:


Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *