STROJI ZA MLETJE MESA

Stroji za mletje mesa – primerjava profesionalnih in hoby strojev

Stroji za mletje mesa lahko ločimo na stroje za profesionalno uporabo in stroje za hoby uporabo. Prav zaradi tega smo za vas pripravili članek, ki vam bo pokazal nekatere razlike med stroji in vam pomagal pri izbiri pravega stroja. Vsekakor vam svetujemo, da se pred nakupom obrnete na prodajnega svetovalca mesarske opreme, ki vam bo lahko na vašem primeru svetoval kateri stroj za mletje mesa je za vas najbolj primeren.

V nadaljevanju vam bomo prikazali glavne razlike med profesionalnimi in tako imenovanimi hoby stroji za mletje mesa. V kolikor boste imeli kakšno dodatno vprašanje, nam ga lahko zaupate v komentarjih. Potrudili se bomo in vam v najkrajšem možnem času ponudili natančen odgovor.

Stroji za mletje mesa je eden izmed tistih pripomočkov brez katerega pri kolinah oziroma predelavi mesa praktično ne moremo. Z zagotovostjo lahko trdimo, da se je z leti stro za mletje mesa tudi veliko spremenil. V samem začetku je bilo stro potrebno upravljati ročno. Postopek je bil veliko počasnejši in nam je vzel kar nekaj fiične moči.

Danes imamo na razpolago veliko različnih strojev za mletje mesa, s pomočjo katerih bomo lahko meso hitro predelali in ga pripravili za mešanje.

Delovanje stroja za mletje mesa je namreč izredno preprosto. Meso, ki ga želite zmleti vstavite v zgornji del stroja. Pred začetkom mletja lahko izbirate med različnimi “velikostmi mletja”, ki ga po želji zlahka spreminjate.

Napravo vključite v električno energijo in prižgite stroj za mletje mesa. Pogosto se lahko zgodi, da se meso “zatakne” in ga ne “požira” avtomatko. Predlagamo vam da z leseno palico ali z roko previdno potisnete meso globje v stroj. Pri tem bodite izredno previdni, saj se lahko poškodujete!

V kolikor ste že opravljali s strojem za mletje mesa smo prepričani, da veste o čem govorimo.

Stroji za mletje mesa pa se pogosto uporabljajo tudi za mletje “špeha”. Ko imate meso in špeh zmlet lahko začnete z izdelavo različnih mas. Prepričani smo, da boste izdelali okusne klobase in salame. Za mešanje prave mase ima vsak svoj recept, ki mu ustreza.

Razlika med profesiolanimi in hoby stroji za mletje mesa

Na prvi pogled izgleda, da pri samih strojih ne more prihajati do večjih razlik. Meso je namreč potrebno zmleti, ne glede na to ali bo uporabljeno doma ali pa se to dogaja v proizvodnji. Opazimo lahko, da je bistvena razlika predvsem o kapaciteti mesoreznice oziroma hitrosti delovanja. Če primerjamo zmogljivejši stroj za mletje mesa, ki je namenjen profesionalni uporabi in stroj za mletje mesa, ki je namenjen hoby uporabi, lahko hitro ugotovimo bistvene rezlike.

Teža manjše mesoreznice je okoli 15 kilogramov in ima moč motorja 500 W. Najpomembnejši podatek za nas pa je količina, ki jo lahko stroj predela v eni uri. Minimalne urne količine se gibljejo okoli 90 kilogramov mesa na uro. V kolikor to številko primerjamo z sredno zmogljivostjo naprav dobimo naslednje podatke.

Srednje močen stroj za mletje mesa ima naslednje specifikacije. Teža same naprave je kar dvakrat večja in znaša okoli 30 kilogramov. Moč samega motorja je 1,1 kW oz. 400 V. Kar pa je najpomembnejše je to, da ima ta naprava zmogljivost predelave mesa od 200 do 250 kilogramov na uro.

Ena izmed najbolj zmogljivih naprav, ki se uporablja v profesionalnih krogih pa te podatke več kot podvoji. Najmogljivejši stroji za mletje mesa, imajo zmogljivost od 900 do 1200 kilogramov mesa na uro.

Vsekakor je prava mesarska oprema ključnega pomena za dobro delo in pripravo mesa.

stroji za mletje mesa
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *