Šola jadranja za otroke

Šola jadranja za otroke je namenjena prvemu stiku z plovilom. V ponudbi, ki jo imajo v šoli jadranja za otroke so na voljo različni tečaji. Od tistih, kjer se otrok prvič sreča z jadrnico, to tečajev, kjer se že učijo naprednih tehnik jadranja.

V kolikor vas zanima šola jadranja za otroke vam predlagamo, da si ogledate ponudbo na spletni strani podjetja.

Šola jadranja za otroke

V nadaljevanju bomo pregledali začetni tečaj in nadaljevalni tečaj, ki ga ponuja šola jadranja za otroke.

V začetnem tečaju nam šola jadranja za otroke ponuja odlične pogoje na Velenskem jezeru. Tečaj je namenjen otrokom stranim med 6 do 14 let. Šolo jadranja bodo izvajali na jadrnici Optimist pod vodstvom inštruktorjev in učiteljev jadranja. Le ti imajo iz tega področja veliko izkušanj in vam lahko pomagajo pri prvih korakih vašega otroka s spoznavanjem jadranja.

Šola jadranja za otroke poteka v skupini od 4 do 6 otrok. Izbirate lahko med 3 in 5 dnevnim tečajem, ki načeloma poteka od 17.00 do 19.30 ure.

V začetku si na kompnem ogledajo nekaj osnovnih informacij o plovilu ter spoznajo osnove upravljanja. Po končani šoli jadranja za otroke bodo otroci poznali dele iz katerih je jadrnica sestavljena, najpomembnejše vozle, ter osnove jadranja. V začetku bodo jadrnico “spoznali” na obali, šele nato pa se bodo odpravili na vodo.

jadrnica

Tako bodo spoznali pravilno tehniko vkrca, postopke pred iplutjem in načine izplutja. Pregledali bodo tudi osnove o vremenu in opazovanju teh pojavov. Ker je jadrnica namenjena “jadranju v vetru”, se bodo posvetili tudi učenju osnovnih informacij o smereh vetra.

Inštruktor bo na šoli jadranja za otroke vso znanje predal na zanimiv način.

Vabimo vas, da si ogledate tudi naše ostale članke na področju navtike. Ker smo v tem članku obravnavali šolo jadranja, vam predlagamo, da si ogledate možnosti najema jadrnice. Preberite kakšne so prednosti in slabosti najema v primerjavi z nakupom jadrnice!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *