Najem jadrnice

Najem jadrnice

Najem jadrnice je velikokrat ekonomično gledamo boljša odločitev, kakor nakup. V kolikor vam čas ne dopušča ali zgolj niste takšen ljubitelj jadranja, da bi na jadrnici preživeli veliko dni v letu, je najem jadrnice iz strani stroškov veliko boljša odločitev.

V kolikor se z navtiko srečujete prvič, vam najverjetneje ni poznano, kakšni so stroški vzdrževanja jadrnice in konec koncev tudi marine. Prav tako je potrebo poskrbeti za zavarovanje jadrnice in redni servis. Pa tudi jadrnica vsako leto izgublja na vrednosti.

Nakup jadrnice je smiselen takrat, ko na njen letno preživite vsaj okoli 30 dni. V kolikor je časovno obdobje manjšo, se vam vsekakor veliko bolj splača odločiti za najem jadrnice. V tem članku bomo pregledali glavne prednosti in slabosti, ki nas čakajo za najemom jadrnice. Prav tako vam bomo podali nekaj pomembnih informacij, ki jih pred najemom ali nakupom morate vedeti!

Prednosti najema jadrnice

Najem jadrnice ima v primerjavi z nakupom veliko prednosti. Prednosti pa niso zgolj finančnega značaja.

Glavne prednosti najema jadrnice:

  • finančno ugodnejša odločitev v kolikor na morju preživite manj kot 30 dni na leto.
  • velikost izberemeo glede na naše potrebe (na jadranje se lahko odpravimo v paru, z družino, s prijatelji…. velik razpon glede števila ljudi)
  • brez stroškov zavarovanje
  • brez stroškov marine
  • brez dela, kot je čiščenje notranjosti in zunanjosti
  • izposoja na različnih koncih jadrana ali sveta

Slabosti najema jadrnice

Tako, kot pri vsaki stvari, lahko tudi pri najemu jadrnice odkrijemo nekaj slabosti:

  • rezervacijo je potrebno opraviti pravočano
  • v glavni sezoni je veliko povpraševanja, kar zmanjša število razpoložljivih jadrnic

ŽELITE SPOZNATI SKRITE KOTIČKE JADRANA, VENDAR NIMATE ZNANJA ZA SAMOSTOJNI NAJEM JADRNICE?

Želite izkusiti čar Jadranskega morja brez skrbi? Toplo vam priporočamo, da se udeležite butičnih križarjenj! To je odlična priložnost, da izkusite vse lepote Hrvaške obale, ne da bi se morali ukvarjati z navigacijo ali planiranjem poti. Obiščite stran Croatia cruises in si oglejte različne možnosti, ki so na voljo.

Ne zamudite te fantastične priložnosti, rezervirajte svoje križarjenje še danes!

Najem jadrnice na Hrvaškem

V kolikor se zanimate za najem jadrnice na Hrvaškem, vam svetujemo, da to opravite preko slovenskega podjetja. Cena najema bo identična oziroma je lahko tudi nižja. Postopek dogovora in rezervacije je veliko hitrejši in z manj komplikacijami. Prav tako imajo podjetja v Sloveniji bazo svojih partnerjev po celotni Hrvaški. Najem jadrnice na Hrvaškem boste tako lahko opravili v celoti s pomočjo domačega podjetja. Tako se lahko izognete različnim goljufijam

Na kaj moram biti pri najemu jadrnice pozoren

Pri najemu jadrnice morate biti pozorni na različne stvari. Prva je nedvomno to, da preverite pri kom boste jadrnico najeli. V kolikor se zanimate za najem jadrnice, se pred tem prepričajte, da so vaše sposobnosti krme dovolj velike, da boste določeno dolžino obvladali.

Predlagamo, da prvič s seboj vzamete nekoga, ki ima s tem izkušnje. Prav tako so vam je na voljo posadka oz. lahko opravite najem jadrnice s skiperjem. Tako bo vaša vožnja opravljena s pomočjo strokovnjaka, ki vam ob tem lahko poda tudi kakšen strokovni nasvet.

Pri najemu jadrnice moramo biti pozorni, da preverimo teren in okolico našega jadranja. Že pred odhodom si moramo narediti okviren načrt naše poti. Prav tako ne pozabite preveriti vremena pred odhodom iz marine. Zabeležite in poiščite tudi vse marine, ki se nahajajo ob vaši poti.

Ob primeru poslabšanja vremena se lahko odpravite v najbljižjo. Na pomoč vam lahko priskočijo tudi zalivi, ki so dobro “skriti” pred visokimi valovi in vetrom.

Ob najemu jadrnice ne pozabite niti na primerno opremo. Sploh kadar se na morje odpravljate v začetku ali koncu sezone, kjer so temperature lahko zaradi vetra hitro pod 15 stopinj.

Zaključek

Najem jadrnice je v veliki meri cenovno ugodnejša rešitev. Pri jadranju moramo biti pozorni na veliko stvari in imeti s seboj človeka, ki je na tem področju izkušen. Ne pozabite pa primerna oblačila in načrtovanja vaše poti.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *