Sladka bela vina

Sladka bela vina s svojimi čudovitimi cvetnimi, sadnimi in medenimi okusi blagodejno božajo brbončice. Običajno se več kot odlično podajo k sladicam. Ste vedeli, da sladko vino presega 45 gramov reducirajočih sladkorjev na liter? Ja, prav zares gre za precej sladko pijačo, ki pa je priljubljena predvsem med žensko populacijo. 

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili sladka rdeča vina, ki jih lahko naročite kar preko spletne vinoteke eVino. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Pondbe sladkih belih vin vinoteke eVino

V ponudbi sladka bela vina vinoteke eVino je med drugim tudi priljubljeni Rumeni Muškat (2020) vinarja Oskar. Gre za vino zelenkasto-rumene barve, ki ima značilen aromatičen vonj po muškatu in plemenit svež okus z zaznavno kislino, ki pa nikakor ne izstopa. Na nosu je mogoče zaznati tipično prepoznavno muškatno noto, ki se nadaljuje v bogatem sortnem okusu. Ta je nadgrajen z obilico kisline in tudi svežine. Naj poudarimo, da kljub obilici sladkorja vino deluje uravnoteženo in predstavlja »Štajersko klasiko«. Vsebuje 12,50 % alkohola, za eno steklenico (0,75 l) pa boste odšteli 8,50 evrov. Naj še omenimo, da je trgatev potekala v treh sklopih (od tehnološko optimalne zrelosti za aromatski profil vina, pa do popolne prezrelosti namenjene visoki sladkorni stopnji). Po zaključenih treh različnih vinifikacijah je sledilo 5 mesečno zorenje v inox posodi, delno tudi na finih drožeh ter še končno združevanje in stekleničenje.

Sladka bela vina - Muškat 2020

Nazadnje pa vam predstavljamo še Château Doisy Daene 2016, ki sodi med sladka bela vina. Château Doisy Daene je cenjeno posestvo, znano po svojih sladkih belih vinih, ki se nahaja v Barsacu, Bordeaux. Vino vsebuje 13,5 % alkohola in ima odličen okus. Če bi ga želeli poskusiti, ga lahko naročite preko spletne vinoteke eVino, kjer boste za eno steklenico odšteli 31,90 evrov. 

Chateu Doisy DAENE 2016

Za še več informacij in ogled preostale ponudbe pa kliknite na zgornji odebeljeni napis.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *