Rabljeni avtomobili na lizing

Rabljeni avtomobili na lizing

Rabljeni avtomobili na lizing so zanimiva izbira financiranja za mnoge kupce. V nadaljevanju bomo pogledali kakšne so možnosti financiranja rabljenih avtomobilov pri nas. Pregledali bomo nekatere prednosti in slabosti rabljenih avtomobil na lizing in pregledali, kje nam takšen nakup tudi ponujajo.

V kolikor iščete rabljene avtomobile na lizing, preverite ponudbo rabljenih avtomobilov v podjetju Avtotehnika Celje, kjer vam omogočajo to obliko financiranja!

Nakup rabljenega avtomobila na lizing je ena izmed oblik financiranja, ki vam olajša pot do novega vozila.

Rabljeni avtomobili na lizing

Rabljeni avtomobili dosegajo cene tudi krepko nad 40.000 €. Zato se večina ljudi odloči, da nakup opravi preko ene izmed oblik financiranja. V tem članku se bomo osredotočili na nakup rabljenega avtomobila na lizing.

Rabljeni avtomobili na lizing nam prišparajo ogromno časa v primerjavi s kreditom. Vseeno pa za izpeljavo nakupa ne bo dovolj “samo podpis”. Ureditev nakupa rabljenega avtomobila na lizing vam bo vzela tudi nekaj časa. Ker se podjetja za rabljene avtomobile v večini ne odločajo, se bomo v nadaljevanju osredotočili zgolj na fizične uporabnike.
Lizing se prilagaja vašim željam in zmožnostim odpačevanja, zato vam priporočamo, da natančne informacije o postopku in podrobnostih pridobite v avtohiši rabljenih vozil.

V nadaljevanju bomo odgovorili na najpogostejša vprašanja na področju nakupa rabljenega avtomobila na lizing.

financiranje rabljenega vozila na lizing

1. Je nakup avtomobila na lizing cenejši v primerjavi z drugimi oblikami plačila?

Nakup rabljenega vozila na lizing vam priporočamo, če se odločite za menjavo svojega rabljenega avtomobila v obdobju od dveh do petih let. Pri tej obliki financiranja vaš mesečni obrok nižji.

Starejšega rabljenega vozila na lizing ni smotrno kuputu, saj morate pri tej obliki odplačevanja vozilo kasko zavarovati. To je seveda vaš strošek. Ker starejša rabljena vozila v večini ljudje ne zavarujejo na lizing, je ta strošek zagotovo potrebno upoštevati.

2. Kako poteka sklenitev pogodbe

Za odobritev lizinga za rabljeno vozilo, morate izpolniti vlogo in pridobiti vso potrebno dokomentacijo, ki jo od vas zahteva avtohiša rabljenih vozil.

Glede na starost in vrednost rabljenega avtomobila nato pripravijo ponudbo za sklenitev lizinga. S podpisom pogodbe potrdite sklenjen dogovor in plačate polog.

Še enkrat povdarjamo, da je lastnik rabljenega vozila v času lizinga še vedno podjetje in ne vi.

pogodba za lizing.JPG

3. Ko odplačujete lizing….

Ko boste zagotovili vso potrebno dokumentacijo, bo avtohiša financiranje rabljenega avtomobila z lizingom odobrila v nekaj urah. Če tudi niste zaposleni za nedoločen čas imate velike možnosti za pridobitev lizinga.

Lizing lahko odplačujete v obliki položnic ali trajnika v fiksni vrednosti, ki je napisana v vaši pogodbi (fiksna obrestna mera). Rabljen avtomobil na lizing lahko izberete tudi s spremenljivo obrestno mero, ki je odvisna od Evrobora.

4. Kaj če rabljeno vozilo na lizing ne odplačujem redno?

Rabljen avtomobil do zadnjega obroka lizinga ni v vaši lasti. V primeru, da imate neporavnane obveznosti, vam lahko vozilo glede na pogoje v pogodbi tudi vzamejo.

V primeru nezmožnosti plačevanja vaših obveznosti, se lahko s podjetjem seveda dogovorite za usreznejše oblike odplačevanja. Takšn postopek imenujemo reprogram. Rabljenemu avtomobilu v večini podaljšajo dobo odplačevanja (nižji mesečni obrok).

Če še vedno ne odplačujete svojih obveznosti skladno s pogodbo, vam rabljen avtomobil seveda vzamejo.

odplačevanje rabljenega avtomobila na lizing

5. Operativni lizing rabljenega avtomobila

Operativni lizing rabljenega avtomobila je namenjem tistim ljudem, kjer po koncu podogbe ne boste dobili lastninske pravice nad rabljenim avtomobilom. Imate pa pravico odkupa po tržni ceni (v kolikor se avtohiša odloči za prodajo).

Pri tej obliki rabljeni avtomobil na lizing v pogodbi zajema prevožene kilometre, na podlagi katerih se določi cena lizinga.

Če prekoračite dogovorjene kilometre, morate doplačati razliko.

6. Prekinitev lizinga ali prodaja rabljenega avtomobila

V času lizinga lahko rabljen avtomobil prenesete na 3. osebo. Predhodno morate avtohiši predlagati prenos, ki ga avtohiša mora odobriti.

Preden se odločite za nakup rabljenega vozila na lizing, se natančno posvetujte pri izbrani avtohiši o vseh možnostih financiranja. Prodajni svetovalci vam bodo predstavili različne oblike financiranja in skupaj boste ugotovili, katera oblika je za vas najprimernejša.

rabljeni avtomobili - Avtotehnika Celje

V kolikor iščete rabljene avtomobile na lizing, preverite ponudbo rabljenih avtomobilov v podjetju Avtotehnika Celje, kjer vam omogočajo to obliko financiranja!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *