Potovanja Afrika je ena izmed najlepših destinacij, ki jih lahk obiščete s pomočjo izbrane turistične agencije. Prelgedali smo aktualno ponudbo turističnih agencij in izpostavili nekaj najbolj zanimivih destinacij, ki jih lahko izbirate. V nadaljevanju vam tako predstavljavo nekaj paketov, ki so najbolj atraktivni.

Potovanja Afrika lahko razdelite tudi glede na “tip” počitnic, ki jih želite preživeti. Lahko se odločite za potovanja po puščavi, raziskovanje kultur, sprostitvene oddihe na plaži, ….

Potovanja Afrika
Potovanja Afrika

Najboljše potovanje po Afriki glede na vaše želje boste lahko s pomočjo izkušene turistične agencije, kjer imajo dobre svetovalce zlede te destinacije hitro izbrali. Da pa boste pred odhodom v izbrano agencijo izbrali nabor nekaterih destinacij, ki so vam všeč, vam jih v nadaljevanju tudi predstavljamo.

Maroko je zagotovo ena izmed zanmivih destinacij, za katero se odloča veliko število ljudi. V paketu za dobrih 900 € se boste lahko 8 dni potepali po Casablanci, prešli Atlas in si ogledali puščavo. V kolikor vas zanima Maroko, vam predlagamo, da si ponudbo ogledate na njihovi spletni strani.

Maroko
Maroko

Maroko si lahko ogledate v različnih programih, ki so kombinirani tudi .z ogledom Španije in Gibraltarja. Možnosti za organizacijo potovanja po Afriki so ogromne, zato se v izbrani turistični agenciji natančno pozanimajte o možnosti potovanj.

žKenija je ena izmed najbolj obiskanih potovanj v Afriki, kjer si boste ogledali safari in Masaje. Pred očmi boste imeli trope zeber, leve, sloen in vse ostale živali, ki so za Afriko značilne.

Kenija
Kenija

Sejšeli so del potovanja po Afriki, za katere boste morali odšteti od 1700 do 2000 € za 8 dnevno potovanje. Cene posameznih potovanj ase seveda razlikujejo glede na turistične agencije, preko katerih boste potovali in vsebino potovanja.

Gre za del 115 otokov v Indijskem oceanu, kjer je temperatura morja 25 stopinj celzija. Ogledali si boste lahko tropsko rastje,bel pesek in modre lagune.

Sejšeli so znani po velikih kamnih in sanjskimi plažami, ki jih mnogi uvrščajo med najlepše na svetu. Na otokih bivajo številen živalske vrste, ki si jih boste na potovanju seveda lahko odlegali. Potapljači pa zagotovo veste, da gre za eno izmed najlepših potapljaških destinacij na svetu.

Madagaskar je eden izmed najbolje poznanih otokov v Afriki. Potovanje Afrika na to destinacijo znaša okoli 3900 € za 17 dnevni izlet.Madagaskar imenujemo tudi Rdeč otok in je po velikosti četrti največji otok na svetu.

Ko so ga odkrili prvi Evropejci so o otoku začele krožiti neverjetne zgodbe o pavijanih, ki v višino merijo do dva metra in o mesojedih drevesih … V vseh teh letih »samostojnosti« je Madagaskar razvil povsem svojo floro in favno, edinstveno na svetu.

Madagaskar
Madagaskar

Neki evropski popotnik je v 18. stoletju deželo poimenoval »obljubljeno deželo za vse, ki ljubijo naravo«. In tak je ostal vse do danes. Življenjski ritmi so še vedno afriški, pa čeprav so prvi priseljenci na otok prišli iz JV Azije! So pa upočasnjeni ritmi več kot primerni za opazovanje prekrasne narave, ki preseneča na vsakem koraku. Življenjsko filozofijo Malgašev označujeta besedi »mora mora« ali hiti počasi. Med temi srečnimi ljudmi je svoje mesto našel tudi naš slovenski misijonar, Peter Opeka, ki ga bomo obiskali v delu Tane, imenovanem Akamasoa. Tako boste lahko sami spoznali kakšno čudo se je zgodilo v tem delu mesta!

Madagaskar
Madagaskar

Potovanje po Afriki z ogledom različnih držav si lahko ogledate v ponudbi Senegal, Gambija in Gvineja. V 14 dnevnem izletu si boste ogledali vse zgoraj naštete države.

Senegal velja za eno izmed najbolj razvitih zahodno afriških držav. Senegal je seveda tipična črnoafriška država, lahko bi dodali s šarmom. In živahnimi ritmi. Predvsem glavno mesto Dakar, ki se lahko pohvali s številnimi nočnimi lokali.

Na potovanju si boste ogledali mesto Dakar, Pink jezero, puščavo Lompoul, ST. Louis, rezervat Fathala, Banjul, otok Rubane, otočje Bijagor, …

Senegal, Gambija in Gvineja
Senegal, Gambija in Gvineja

Še zadnje potovanje v Afriki je navezano tudi na ogled Madrida. Potovanje od Madrida do Marakeša traja 15 dni. Za njega boste morali odšteti okoli 1900 €. Ogledali si boste Španijo, Portugalsko in Maroko. Za to potovanje ne potrebujete vize in cepljenja.

Ogledali si boste Madrid, Salamanco, Combro, Lizbono, Algarve, Trifo, Marakeš, …

Marakeš
Marakeš

Potovanja Afrika nam ponujajo izredno različne in zanimive destinacije, ki si jih lahko ogledamo. Začutili boste življenje v Afriki, njihovo kulturi in okolje. Prepričani smo, da bo za vas to eden izmed najlepših izletov v vašem Življenju. Ogled živali v naravnem okolju je nekaj popolnoma drugega, kakor obisk živaljskega vrta.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *