Poletno delo

Poletno delo je lahko tako zelo zabavno, če počneš tisto, kar te veseli. Poleg tega je poletno delo tudi zelo priporočljivo, saj si s tem odpiraš nove možnosti in pridobivaš družbene vezi. Primerno je za najstnike, dijake, študente oziroma za vse tiste, ki imajo status rednega študenta. Zakaj bi poleti samo lenaril, če pa lahko narediš nekaj dobrega za sebe in svojo denarnico? Poletno delo je edinstvena priložnost, preko katerega boš pridobil novo znanje in ob tem še nekaj zaslužil. Tako imenovanega sezonskega dela se tako rekoč lahko lotijo dijaki, študenti in brezposelne osebe. 

Poletno delo

Vabimo te, da nadaljuješ z branjem današnjega članka. V nadaljevanju bomo namreč predstavili še več informacij o tematiki poletno delo. 

Nova znanja in izkušnje

Pri poletnem delu gre za to, da posameznik namesto nekaj ur poležavanja na soncu, nameni ta čas raje koristnemu sezonskemu delu, ob katerem se lahko veliko nauči in spozna nove prijatelje. Pri takšnem delu je največje plačilo pridobljeno znanje in izkušnje, z zasluženim denarjem pa si lahko po navadi še kaj privoščiš. Omenjeno delo te nauči veliko o tem, kaj lahko pričakuješ v delovnem okolju, kako se moraš vesti v njem, kako moraš komunicirati s sodelavci in kakšen je tempo dela. Verjemi, da vsako delo in vsaka izkušnja v življenju obogatita tvoj življenjepis, ki pa ga moraš oddati ob vsaki ponovni prošnji za zaposlitev. 

Nova znanja in izkušnje pri poletnem delu

Široka ponudba del

Zagotovo si že slišal, da številni študentski servisi ponujajo široko izbiro različnih študentskih del, ki jih lahko opravljaš med poletjem. Tako si lahko tudi poletno delo poiščeš v hotelih, restavracijah, bifejih, gostilnah, točilnicah ali pa postaneš obiralec sadja. Slednja »služba« je zares zanimiva, saj po navadi prinese še nekaj barve in mišic. Vidiš, kako je enostavno… Namesto v fitnes, se raje odloči za obiranje sadja, kjer boš naredil nekaj za svoje telo. 

poletno delo obiralec sadja

Zanimiva dela

Ali si vedel, da se lahko na obalah južnih držav zaposliš kot reševalec oziroma učitelj surfanja? Ja, čisto zares! Na severu pa lahko kot učitelj smučanja presmučaš vso zimo. To je res odlično! Poleg tega so možna tudi dnevna oziroma le nekajurna dela, kot je recimo: delo hostese na prireditvah, razvažanje hrane in še nekatera druga. Najboljše poletno delo pa je prodaja sladoleda. Le kdo si ne bi želel preživeti poletja ob sladoledni vitrini? Gre za super priložnost, preko katere se lahko naučiš tudi dela z denarjem in računi. 

Poletno delo reševalec


Študentski servis Mjob

Še preden se boš lotil iskanja študentskega dela, ti priporočamo, da se registriraš oziroma včlaniš v študentski servis Mjob. To je precej mlado in dinamično podjetje, kjer se ves čas trudijo, da bi poslovne partnerje ter dijake, študente in še druge zadovoljili le najbolje. Poslovalnice omenjenega študentskega servisa se nahajajo po celotni Sloveniji, in sicer v Ajdovščini, Kopru, Celju, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu in še kje drugje. Prizadevajo si, da je njihovo delo najbolje opravljeno, saj to vedno znova opazijo tudi podjetja (s katerimi redno sodelujejo) in še zvesti člani. 

Študentski servis Mjob


Postopek registracija na študentski servis

Poudariti moramo, da je članstvo v Mjobu brezplačno in obenem prinaša številne ugodnosti. Včlaniš se lahko v  dveh korakih: z registracijo in vpisom prek spletne aplikacije Moj Mjob. Vpiši se v to aplikacijo in v zavihku »moji podatki« zahtevaj članstvo v študentskem servisu Mjob. Članstvo lahko pridobiš preko naslednjih treh načinov: 

  1. Preko aplikacije posreduj fotokopijo svojega osebnega dokumenta. Pri tem posreduj še vsa potrebna dokazila, ki jih potrebuješ za vpis (številka osebnega računa, davčna številka, potrdilo o vpisu za tekoče šolsko/študijsko leto ali študentska/dijaška izkaznica).
  2. Preko aplikacije Moj Mjob, kjer lahko zahtevaš, da ti posredujejo pristopni obrazec za članstvo v študentskem servisu po navadni pošti. Ta obrazec boš kasneje vrnil izpolnjen skupaj z ustreznimi dokazili. 
  3. Včlaniš pa se lahko tudi v katerikoli fizični poslovalnici študentskega servisa Mjob, kamor boš prinesel vsa zahtevana dokazila in dokumente.

Ne spreglej:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *