Počitniško delo za dijake

Počitniško delo za dijake je aktualna tematika v času poletnih počitnic, ko so dijaki prosti šolskih obveznosti. Mnogi dijaki se v poletnih mesecih namesto dopustovanja raje odločijo za opravljanje počitniškega dela. 

Priporočljivo je, da se dijak odloči za opravljanje počitniškega dela s svojega strokovnega področja. Pridobljene delovne izkušnje bodo dijaku pripomogle pri iskanju kasnejše redne zaposlitve. Dijak pa se sicer lahko odloči za opravljanje dela iz kateregakoli strokovnega področja, četudi na določenem področju nima izkušenj. Mnogi delodajalci so do dijakov, ki iščejo zgolj počitniško delo zelo razumljivi in se zavedajo, da veliko število dijakov, preko študentskih servisov, išče prav svojo prvo počitniško delo. 

Počitniško delo za dijake

Kje iskati počitniško delo za dijake

Iskanje počitniškega dela za dijake je lahko zelo stresno, ko le-ti ne vedo kje iskati svojo prvo poletno zaposlitev. V Sloveniji lahko vsak dijak poišče počitniško delo v širokem naboru del. Ponujajo jih mnoge agencije za študentska dela oziroma študentski servisi. Eden izmed teh je Mjob. Za prijavo na počitniško delo mora vsak dijak registrirati svoj uporabniški račun pri izbranem študentskem servisu. Ob registraciji računa mora navesti vse potrebne podatke, vključno z bančnim računom na katerega bo prejel plačilo za opravljeno delo in oddati potrdilo o vpisu. 

Prosta dela | Študentski servis Mjob

Po uspešni registraciji je vsakemu uporabniku na voljo pregled del, ki zajema široko ponudbo na različnih področjih. Dijaki lahko izbirajo med kratkoročnimi, počitniškimi in kratkoročnimi deli, regijo, delovnim časom in vrsto dela. Vrste del med katerimi lahko izbirajo so: strežba, prodaja, fizična dela, delo na terenu, računalništvo in programiranje, gostinstvo in turizem, strokovna dela, promocija, delo s strankami, trženje in anketiranje, poučevanje, lažja dela, administrativna dela, oblikovanje ter nenazadnje zdravstvo in farmacija. Na izbrano objavljeno delo se lahko prijavi vsak registriran uporabnik z oddajo prijave za delo na spletni strani izbranega študentskega servisa. Prijava navadno zajema kratko spremno pismo in življenjepis oziroma CV. Mnogi pa prijavi dodajo tudi prošnjo za delo.

Počitniško delo za dijake je odlična izbira za vse, ki želijo čas počitnic skrajšati za nekaj ur na dan, obenem pa še nekaj zaslužiti. Počitniško delo dijaku omogoča nabiranje mnogih delovnih izkušenj, ki so dandanes na trgu dela izjemno pomembne. Registrirajte se pri študentskem servisu Mjob in začnite že danes iskati svoje prvo dijaško delo.

Morda vas zanima tudi:
Mjob
Poletno delo
Študentsko delo Maribor
Študentsko delo Celje
Študentsko delo Ljubljana

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *