Katero vino postreči k ribam?

Katero vino postreči k ribam? Pri izbiri vina, ki jed najbolj dopolni, je potrebno (v prvi vrsti) upoštevati vrsto ribe (morska, sladkovodna), način priprave (cvrtje, pečenje v pečici, na žaru, kuhanje) in tudi okus začimb. V nadaljevanju današnjega članka vam bomo predstavili, katero vino postreči k ribam. Če želite izvedeti več informacij o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Katero vino postreči k ribam

Katero vino k ocvrti soški postrvi?

Že na začetku naj omenimo, da se k ocvrti soški postrvi odlično prileže vino Rebula Selekcija. Ta vas bo prav gotovo prepričal s svojo eleganco in natančnostjo. Zapeljivo očara s čudovitimi aromami hruške, vinogradniške breskve, limete ter pomaranče v kombinaciji z belim cvetjem. To odlično vino je suho z lepimi kislinami, prijetnim pridihom slanosti ter vertikalnim, dolgim in čistim pookusom. Prihaja iz vinograda v Goriških Brdih, kjer mediteranski morski zrak in alpski vetrovi ustvarjajo edinstvene pogoje za vinogradništvo. Mlade vinske trte se nahajajo na nadmorski višini od 80 do 200 m, trgatev pa poteka ročno. Če si boste tudi vi pripravili soško postrv, poskrbite še za odličen tekoči dodatek – Rebula Selekcija. V spletni vinoteki boste za 3 litre tega vina odšteli 91,90 evrov.

vino k ribam

Sauvignon Blanc

V kolikor pa ste navdušeni nad bakalar namazom, vam svetujemo, da si ob tem privoščite Sauvignon Blanc. Ta ima dimljen, aromatičen in zelo bogan okus. Prinesli so ga iz vinogradov Korže. Sauvignon Blanc je belo vino raste na kamnitem laporju in ima značilne arome. Vsebuje 13,5 % alkohola. Naj še enkrat omenimo, da v štajerskem predelu Slovenije uspevajo vina Gross. Med njimi tudi Sauvignon Blanc na parceli Korže. Vinske trte so ročno negovane. Vina Gross se zanašajo na naravne in tudi tradicionalne metode, kar pomeni, da vina fermentirajo spontano, brez dodatkov kvasovk. Poleg tega pa zorijo v lesenih sodih, ne čistijo in bistrijo jih z enološkimi sredstvi ter ustekleničena so brez filtriranja. Dejstvo je, da ima Sauvignon Blanc značilne note zaradi kamnitega laporja na katerem raste. Ima znatne bele arome, s pridihom dimljenega. Če se boste odločili za nakup te steklenice vina, boste v spletni vinoteki za 0,75litra odšteli 34,90 evrov. 

Katero vino postreči k lososu?

Svetujemo vam, da k lososu na žaru postrežete elegantno, globoko in izredno dovršeno vino s čvrsto strukturo – A + belo. Temu napovedujejo izjemno dolgo življenje. A+ belo iz Kleti Brda je barve starega zlata z mineralnimi odsevi. Aroma je razkošna in večplastna, prepletajo se vonjave zrelega sadja, maslenih in mineralnih not ter fino integriranih začimb, ki so se razvile med zorenjem v lesu. V ustih je polno, masivno in hkrati ravno prav uravnoteženo. Vsebuje 14 % alkohola in ga lahko naročite preko spletne vinoteke eVino. Za 0,75 litra steklenice boste pri njih odšteli 31,49 evrov. V kolikor pa boste v vašo nakupovalno košarico dodali še kaj drugega in bo vaš znesek znašal več kot 100 evrov, vam bodo paket z izdelki brezplačno dostavili na vaš domači naslov.

vino k lososu

Več si preberite v članku vino k lososu.

Nakopujte v največji spletni vinoteki v Sloveniji – Evino

Mi vam svetujemo, da si še danes ogledate ponudbo vin, ki so jih za vas pripravili v največji spletni vinoteki pri nas – Evino. Če se še vedno sprašujete – katero vino postreči k ribam?, vam predlagamo, da si vzamete čas in pregledate njihovo ponudbo. Pod zavihkom »opis izdelka«, vas za vsako posamezno steklenico čaka natančen opis o posamezni tekočini.

evino

Prav tako pa lahko na njihovi spletni strani pregledate še ostalo ponudbo, ki so jo pripravili za vas. Oglejte si žgane pijače, delikateso, pakete, akcijsko ponudbo, vinske pripomočke, ostale pijače in še veliko več. Prepričani smo, da boste v omenjeni spletni vinoteki zagotovo našli vino, ki ga želite okusiti že dalj časa.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *