Izleti z vlakom

Izleti z vlakom predstavljajo način potovanja, ki je v zadnjih letih postal nekoliko manj popularen. Zaradi “nizke” hitrosti potovanja v primerjavi z letalom ali avtomobilom je pri načrtovanju različnih izletov na krajše razdalje nekoliko slabša izbira za vse tiste, ki imajo vlak zgolj za prevozno sredstvo od točke A do točke B.

Izleti z vlakom
Izleti z vlakom

Infrastruktura železnic je v Sloveniji slabše razvita. Nimamo hitrih vlakov, ki bi potovali 200 ali celo 300 kilometrov na uro. Kitajska je država, ki ima najbojši in največjo žezežniško infrastrukturo. Večina potovanja od točke A do točke B se tako na Kitajskem opravi z vlakom in ne z letalom.

Izleti z vlakom so v zadnjem obdobju postali s ponudbo, ki jih ponuja turistična agencija vedno bolj zanimivi. Ko se odpravite na izlet z vlakom se ne odpravite na ogled v točko B. Izlet z vlakom vam ponuja odkrivanje naravnih znamenitosti in utrip lokalnega življenja.

S pomočjo različnih turističnih agencij se lahko odpravite na različna potovanja po celotnem svetu. Izlet z vlakom lahko seveda opravite tudi na najdaljši železniški progi, ki povezuje vzhod in zahod Rusije. Celotna železniška proga je tako dolga, da bi na svojem izletu z vlakom prečkali kar 8 časovnih pasov.

Izleti z vlakom so v primerjavi z ostalimi izleti popolnoma drugačni, saj lahko na svoji poti opazite utrip tamkajšnjega življenja ljud, opazujete pokrajino in si na poti ogledate različna mesta.

Na najdaljši neprekinjeni železniški progi, ki se imenuje transibirska železnica odpravite od Moskve do Bajkalskega jezera. Glavno mesto Rusije zagotovo že poznate in ste si ga morebiti že ogledali. Bajkalsko jezero pa velja za najstarejše jezero na svetu. Poleg oznake najstarejšega jezera se lahko pohvali tudi z oznako najglobjega jezera na svetu. Potovanje od Moskve do Bajkalskega jezera poteka 10 dni. Na tem izletu z vlakom si boste ogledali Bajkalsko jezero, šamanske rituale, umetniško galerijo Tretjakov, ki se nahaja v Moskvi, znamenito moskovskvo metro postajo, Kremelj, mongoljsko manjšino Burjati, … in še mnogo več.

Izleti z vlakom
Izleti z vlakom

Za takšno deset dneveno potovanje bošte odšteli od 2200 do 2700 €. Cena se razlikujejo glede na turistično agencijo in število oseb, ki se potovanja v določenem terminu udeleži.

Čeprav je Rusija znana po nizkih temperaturah, je naslednja destinacija, ki v Evropi velja za eno izmed najlepših prav tako znan po nekoliko nižjih temperaturah. Glacier express v Švicaskih Alpah vas bo na svoji poti pop3ljql čez kar 291 mostov in 91 predorov. Prepričani smo, da vam bo to tridnevno potovanje ostalo še dolgo v spominu. Znameniti ledeniški vlak vas bo popeljal iz Zermata v St. Moritz.

Vsaka destinacija na izletu z vlakom je edinstvena in vam ponuja svojevrstno potovanje. Prepričani smo, da boste s pomočjo izbrane turistične agencije izbrali destinacijo, ki je za vas najboljša.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *