Francoska bela vina

Francoska bela vina so priljubljena povsod po svetu. Med najbolj znanimi so Chardonnay, Sauvignon Blanc in Chenin Blanc. Vsa omenjena pa so zelo popularna tudi pri nas. Slovenci takšno vino predvsem radi okušamo ob različnih jedeh, saj se k slednjih Francoska bela vina odlično podajo. V nadaljevanju današnjega članka vam bomo o tem vinu predstavili še več informacij. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Francoska bela vina

Najprej vam predstavljamo okus in slogan Chardonnaya. Gre za belo sorto vinske trte. Grozdje zori srednje pozno. Izvira iz Burgundije in velja za eno izmed najbolj razširjenih trt oziroma vin v svetovnem merilu. To vino so kar nekaj časa zamenjevali z belim pinotom. V Sloveniji je bil prvi Chardonnay ustekleničen v Kleti Bistrica. Ta tekočina se uvršča v izredno kakovosten, vrhunski razred. Pri nas uspeva celo v vseh vinorodnih deželah. Kot zanimivost na tem mestu lahko dodamo še to, da se je v preteklosti domnevalo, da sta to vino ter črni ali beli pinot povezana. Ta domneva je najverjetneje nastala zaradi tega, ker obe sorti lahko najdemo v isti pokrajini v Franciji. Tako imenovani ampelografi pa so še pokazali, da so listi obeh sort zelo podobni tako po videzu, kot tudi po strukturi.

Francoska bela vina

Sauvignon Blanc

Pa naj vam predstavimo še Sauvignon Blanc. Ta je najbolj pogosto suh in ima lahko telo obogateno z okusi zelene hruške, medene melone, grenivke in bele breskve. Poleg tega je njegov okus tudi nekoliko dimljen in predvsem aromatičen. Gre za tekočino vrhunske kakovosti, ki vas ne bo razočarala! Če bi tudi vi želeli okusiti Francoska bela vina Sauvignon Blanc, potem vam svetujemo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis. Že v naslednjem trenutku se boste znašli v spletni vinoteki eVino, kjer pa si lahko ogledate pestro ponudbo različnih slovenskih, francoskih in drugih vin.

Sauvignon Blanc

Preberite več:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *