Čiščenje avto klime v Ljubljani

Čiščenje avto klime v Ljubljani je poleg polnjenja klimatske naprave izredno pomembno opravilo. S čiščenjem in polnjenjem klime namreč poskrbite za vzdrževanje naprave, ki pomeni udobje in svežino v vašem jeklenem konjičku. Nepravilno vzdrževana klima lahko zaradi mikroorganizmov, ki se naselijo v klimatskem sistemu, pomeni tudi grožnjo vašemu zdravju.

Čiščenje avto klime v Ljubljani

Mi vam svetujemo, da se za čiščenje avto klime v Ljubljani odločite vsaj enkrat na dve leti. Priporočamo vam, da vaš jekleni konjiček zapeljete na strokovno dezinfekcijo in polnjenje z ustreznim plinom za klime. Vedite, da se z ustreznim vzdrževanjem klimatskega sistema podaljša tudi življenjska doba klimatske naprave. 

Verjetno vam je precej znano, kako prijetno je v vročih poletnih dneh vklopiti avto klimo in se do cilja zapeljati v ohlajenem jeklenem konjičku. Pa veste, da tudi klimatska naprava potrebuje redno vzdrževanje? Vsakodnevna uporaba namreč obrabi tesnila, v filtrih se nabirajo smeti in bakterije. Pri slabo vzdrževani klimi se zelo pogosto pojavi tudi neprijeten vonj, ki je posledica nabiranja bakterij v klimi vašega avtomobila. Tudi vi poskrbite torej za pravočasno vzdrževanje in čiščenje avto klime v Ljubljani. Zagotovite si svoj termin in zapeljite avtomobil v Avtotehno Vishttps://blog.web-center.si/avtotehna-vis/.

Ob rednem servisiranju in pregledih je vzdrževanje klime lahko precej ugodno. To ne velja le za starejše avtomobile, ampak tudi za novejše, saj je klima za avto sestavljena iz številnih gumijastih cevk in tesnil, ki pa ne tesnijo stoodstotno. Gre za to, da skozi mikroskopsko majhne luknjice in pore cevi, tesnil ter ohišja kompresorja hladilni plin dejansko vseskozi uhaja v ozračje. Po nekaterih podatkih avto klima izpusti približno deset odstotkov plina letno.

Torej po približno štirih ali petih letih uporabe, lahko pa tudi že prej, iz sistema uide že precej veliko avto plina. Avto klima takrat začne hladiti opazno manj učinkovito in potreben je obsežnejši servis, ki je tudi nekoliko dražji. Z rednim mazanjem cevi in tesnil pa lahko podaljšate življenjsko dobo klimatske naprave in upočasnite uhajanje plina. Vsaj na vsaki dve leti je priporočljivo obiskati strokovnjaka, ki preveri, ali je avto klima še učinkovita.

Kam se lahko odpravite na čiščenje klime v Ljubljani?

Čiščenje avto klime v Ljubljani poteka v Avtotehni Vis. Ponujajo vam tehnološko dovršeno vzdrževanje avto klime z ozonom. Za slednjega lahko poskrbijo strokovnjaki iz omenjenega podjetja. Čiščenje avto klime z ozonom je za razliko od plina mnogo bolj učinkovito, saj bakterije niso odporne na ozon. Na tem mestu vam sporočamo, da se v  primeru dodajanja večje količine plina obračuna strošek plina po uradnem ceniku – plin tipa r134a po ceni 0,07 eur/g, plin tipa c1234 po ceni 0,46 eur/g.

Kakšna je cena čiščenja avto klime v Ljubljani?

Sicer pa vas na spletni strani Avtotehne Vis čaka še bolj natančen cenik za storitev čiščenje avto klime v Ljubljani in polnjenje. Tako boste za odpravo neprijetnih vonjav, ki jih povzroča klimatska naprava in dezinfekcijsko čistilo odšteli 9,90 evrov – čiščenje klimatske naprave (s sprejem). Za vzdrževanje klimatske naprave z dezinfekcijo pa boste odšteli 79,90 evrov. Ta storitev poleg odprave neprijetnih vonjav vključuje še vizualni pregled glavnih komponent klimatskega sistema in stanja filtra v potniškem prostoru, preizkus tlaka hladilnega plina klimatskega sistema, dezinfekcijo zračnih poti klimatske naprave z ozonom, dezinfekcijsko čistilo ter polnjenje hladilnega plina v klimatski sitem. Za dezinfekcijo z ozonom pa boste pri njih odšteli 39,90 evrov.

Čiščenje avto klime v Ljubljani

Ker smo še vedno v času poletja in je v avtomobilih vsakodnevno prižgana klimatska naprava, poskrbite tudi vi za redno vzdrževanje le-te. Odpeljite vaš jekleni konjiček v Avtotehno Vis, kjer bodo strokovnjaki poskrbeli za vašo klimatsko napravo. Poskrbite za čiščenje klime že danes. V omenjenem podjetju vas bodo z veseljem sprejeli in vam svetovali. Povprašate pa jih lahko tudi o drugih storitvah, ki bi jih morali opraviti na avtomobilu. Želimo vam varne poti na cesti!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *