Vino k telečjemu mesu

Vino k telečjemu mesu znajo nekateri skrbno izbrati, med tem ko imajo drugi velike težave pri izbiri pravega vina k tovrstnemu mesu. Mi vam bomo v nadaljevanju današnjega članka predstavili vino k telečjemu mesu, ki se najbolje prileže ob tovrstni hrani. Če želite izvedeti več informacij o tej tematiki – vino k telečjemu mesu, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Vino k telečjemu mesu

Najprej naj omenimo, da je teletina svetlo rožnate barve. Ta postaja intenzivnejša s povečevanjem deleža krme v prehrani. Ima nežno tkivo in vsebuje manj maščob, zato je dosti lažje prebavljiva kot govedina. Sporočamo vam, da je telečje meso primerno za najrazličnejše jedi. Pogosto se uporablja za zrezke in medaljone, ki so izredno mehki. Posebej ga cenijo v italijanski in francoski kuhinji, kjer ga obogatijo z omakami. Meso ponuja veliko možnosti za ustvarjanje različnih prilog. Ste vedeli, da je slavni dunajski zrezek originalno narejen iz telečjega mesa? Ja, prav ste prebrali. Pri pripravi tovrstnega mesa morate biti previdni in pazljivi, da uporabite primerne temperature, postopke in dolžino kuhanja ali pečenja. Za pečenje se običajno uporabita hrbet in krača.

telečje meso in vino

Chardonnay

Vino k telečjemu mesu je običajno Chardonnay z osončenih leg, srednje strukture in dokaj izrazitega okusa. Ta se bo namreč več kot odlično dopolnjeval v aromatiki in polnosti okusa. Jed in vino bosta skupaj dosegla še višjo raven ugodja in odličnega okusa. Precej podobno bi se k telečjemu mesu podalo tudi vino: beli pinot, malvazija in renski rizling. Če k mesu dodate dišavnice, potem k jedi prija cabernet sauvignon, ob peki na žaru pa so odlična bela vina

Chardonnay

Če boste delali telečje medaljone, potem vam svetujemo, da za najboljšo kombinacijo izberete Chardonnay. Gre za vino vinarja Dolfo (letnik 2021), ki je zlatorumene barve. Ta spominja na mladost, njegove arome pa so nežne in sveže. Zaznati je mogoče limeto, jabolko in belo breskev. Vino je suho s srednjo kislino in bogatim telesom. Chardonnay ima kompleksni karakter. Vsebuje 12,50 % alkohola. Več kot odlično se poda k telečjemu mesu, pa tudi ribam na žaru. Če se boste odločili za nakup, boste za steklenico (0,75l) odšteli 9,81 evrov. 

Chardonnay Brut

Prav tako je odlična tudi Chardonnay Brut. To je zelo elegantna burgundijska penina s sadnim pridihom. Na nosu je mogoče zaznati limono, hruške, jabolka in breskve. Grozdje je trgano ročno, prešanje poteka v pnevmatskih prešah, kjer uporabijo 75% mošta iz prvega prešanja in 25% iz drugega. Alkoholno in mlečno-kislinsko vrenje poteka po sortah oz. po različnih legah ločeno, potem pa vina združijo. Vino zori na kvasovkah vsaj 12 mesecev v podzemnih kleteh, ki so izkopane iz apnenca. Ta tekočina vsebuje 12,5 % alkohola. Če se boste odločili za nakup, boste za eno steklenico (0,75l) odšteli 13,49 evrov. To je pravo vino k telečjemu mesu, zato ga izberite tudi vi!

Chardonnay Brut
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *