V katerih imitacijah lahko dobimo keramične ploščice?

V katerih imitacijah lahko dobimo keramične ploščice? Keramične ploščice so znane po tem, da jih običajno odlikuje izredno dolga življenjska doba. Lahko tudi enostavno vzdrževanje, odpornost proti težjim obremenitvam, zmrzali, pa tudi precej dobra prevodnost toplote in lep videz. V zadnjih letih so med najbolj priljubljenimi ploščice v imitacijah različnih naravnih materialov (lesa in kamna). Poleg tega pa je opazen tudi trend imitacije tekstila, betona in kovine. Dejstvo je, da prav vsaka keramična ploščica lahko najde svoje mesto. Prav gotovo pa so med najbolj priljubljenimi keramične ploščice v imitaciji lesa, marmorja in kamna.

Ploščice imitacija marmorja

Izberite si naslednje keramične ploščice

Če tudi vi želite stopiti v korak s sodobnimi trendi na področju ploščic, ne glede na to, ali jih kupujete za notranje ali zunanje površine. Potem definitivno ne boste zgrešili, če si omislite oziroma izberete keramične ploščice v imitaciji marmorja ali kamna. Vedite, da proizvajalci z najnovejšo tehnologijo dosegajo efekt naravnih materialov tako vizualno kot na otip, da jih je že skoraj nemogoče ločiti od originala. 

Ploščice imitacija kamna

Poudariti moramo, da so keramične ploščice imitacija kamna po videzu skoraj enake videzu naravnega kamna. Prednost tovrstne keramike, ki imitira naravni kamen, je predvsem v trdnosti materiala, možnosti različnih obdelav, različnih debelin in različnih velikosti. Poleg tega je dobro, da se lahko omenjene obloge uporabljajo za oblaganje notranjih in zunanjih površin. Predvsem notranje keramične ploščice v imitaciji kamna ali imitaciji marmorja se najbolj pogosto uporabljajo za oblaganje v kopalnici, vse več pa tudi za oblaganje kuhinjskih in še preostalih bivalnih površin.

Najpogostejša izbira? Imitacija lesa!

Tudi ploščice v imitaciji lesa do trenutno zelo priljubljena izbira. To je logično, saj so keramične ploščice v resnici dosti bolj odporne proti vlagi, kot pa naraven les. Poleg tega pa jih je mogoče najti v raznolikih oblikah, dimenzijah, barvah in vzorcih. Verjetno veste, da je barvna paleta tovrstnih oblog v imitaciji lesa precej bogata. Kupite jih namreč lahko v vseh naravnih in umetnih barvah – od belih do črnih, z različnimi poslikavami v optiki lesa. Kolekcije pogosto vsebujejo več barv, kar pa omogoča stranki, da lahko kombinira in tako ustvarja bolj dinamičen videz v prostoru. Tudi pri obliki je mogoče izbirati.

ploščice v imitaciji lesa

Kako jih lahko kupite

Kupite jih namreč lahko kot mozaike, kocke, podolgovate ploščice in druge. Lahko se polagajo »z zamikom« ali pa v obliki ribje kosti. Polaganje v bolj redkih vzorcih ustvari unikaten interjer in posledično obogati vaš prostor. Ploščice v imitaciji lesa se lahko polagajo v notranjih prostorih (hodniki, kopalnica, stopnišče). In tudi na zunanjih površinah (terasa, balkon idr.). Ker je les znan kot »večna klasika«, pašejo te ploščice v prav vsak interjer (od klasičnega, rustikalnega, retro pa do minimalističnih modernih slogov). Nazadnje naj še enkrat poudarimo, da so prav zaradi vseh naštetih lastnosti ravno te ploščice eden izmed top prodajnih hitov v svetu keramike. 

Nikakor ne smemo pozabiti še na ploščice v imitaciji tkanin. Takšen model lahko uporabite kot talne ali kot stenske ploščice. Obenem pa so primerne tudi za oblaganje tistih površin, kjer je talno ogrevanje. V primerjavi s parketom, laminatom ali vinilom imajo tovrstne obloge najboljšo prevodnost toplote. Uporabljajo se lahko za oblaganje v vseh notranjih prostorih. Prepričani smo, da bodo tudi vas navdušile z domišljeno estetiko in modernim videzom!

ploščice v imitaciji tkanin

Kje jih lahko kupite

Če se morda sprašujete, kjer bi lahko opravili nakup omenjene keramike, vam svetujemo, da si ogledate ponudbo, ki so jo za vas pripravili v podjetju Top Keramika. Pri njih lahko izbirate med kvalitetnimi ploščicami italijanskih proizvajalcev, ki imajo najboljše lastnosti. Narejene so namreč iz porcelanogresa ali granitogresa. Primerne pa so za oblaganje notranjih ali zunanjih površin (odvisno od modela). Nazadnje vam še sporočamo, da so dostopne po konkurenčnih cenah, poleg tega pa ponujajo še akcijsko ponudbo, kjer so nekateri modeli znižani do -60%!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *