Union kozarci

Union kozarci so nepogrešljiv pripomoček za vse ljubitelje piva Union. Ne glede na to kje ste, če si privoščite svoje najljubše Union pivo je pivo nekoliko boljše, če je postreženo s svojim Union kozarcem. V nadaljevanju vam bomo predstavili številne zanimivosti glede Union kozarcev in Pivovarne Union, ki se danes imenuje Pivovarna Laško Union. Za vse zanimivosti vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Union kozarci

Union kozarci – zakaj jih izbrati?

Oblika kozarcev se skozi leta in tehnološki razvoj vedno znova spreminja. Vsa podjetja pa si želijo in strmijo k vedno novemu razvoju, sledijo svetovnim smernicam in vsesplošni obliki za estetiko, ki jo zastavlja okolje. Na kozarcu katerekoli znamke piva se običajno nahaja logotip z imenom podjetja, saj tako kozarec nosi svoj poseben značaj, pivo pa je vanj tako nalito še z večjim ponosom.

Union kozarci

Union kozarci so na voljo v več različnih oblikah. Poznamo stekleni vrček za pivo, keramični vrček za pivo, Basic kozarec za pivo, Breughel kozarec za pivo, Kelih kozarec za pivo in Dortmund kozarec za pivo. Vse omenjene kozarce pa vam bomo predstavili v nadaljevanju. 

Dandanes je za pitje piva najbolj priljubljen vrček, ki je na voljo z volumnom 0,5 L in 0,3 L. Ste tudi vi med tistimi, ki za pitje piva ne bi nikoli zamenjali vrčka? Vrček je steklen z značilnim pivskim ročajem in zelo debelim steklom, ki skrbi za to, da vaše pivo ostaja hladno čim dlje časa. 

Na voljo vam je tudi Basic kozarec z debelim dnom nad katerim se dviga znamenita čaša. Omenjen kozarec je najbolj primeren za degustacijo piva, saj njegov volumen meri zgolj 0,1 L. Primeren pa je za naslednje stile piva: pilsen, svetli, jantarni in temni ležak. 

Union kozarci

Temu sledi tudi zelo priljubljen kozarec Breughel, ki je zasnovan tako, da v kozarcu zadrži peno. Ima kratek vrat, po obliki je podoben vinskemu kozarcu. Zasnovan pa je tudi tako, da zadrži aromo vsebovanega piva, vrtenje piva pa je v omenjenem kozarcu veliko lažje. 

Kelih, ki je na voljo z volumnom 0,3 L ima zgoraj odprto čašo za tista piva, ki potrebujejo več zraka, da izpustijo svojo aromo. Omenjen kozarec je priporočljivo držati za pecelj in ne za čašo, saj tako preprečimo segrevanje piva. 

Union kozarci

Union kozarci pa so vam na voljo v spletni trgovini Rundasekunda. Obiščite omenjeno spletno stran in si zagotovite svojega! Mi pa vas vabimo, da nadaljujete z branjem, saj vam v nadaljevanju predstavljamo več o Pivovarni Union.

Pivovarna Union

Znamenita pivovarna Union je bila ustanovljena v Ljubljani leta 1864. Dolga leta je bil znana kot ena največjih pivovarn v Sloveniji. Zgodovina varjenja piva v Ljubljani pa po prvih arhivskih zapiskih sega nekoliko dlje v preteklost. Prvi zapisi o varjenju piva v Ljubljani izhajajo iz leta 1592. Takrat je na prehodu iz 16. v 17. stoletje mnogo ljubljanskih gostincev varilo in prodajalo svoje pivo.

Pivovarna Union

Kar nekaj let za tem, leta 1864 je bila ustanovljena Pivovarna Union, ki je bila sprva malo družinsko podjetje. Ustanovila sta jo Ivan in Petek Kosler, takrat pa se je imenovala Pivovarna Kosler. Sčasoma je rastlo povpraševanje po njunem pivu, hkrati pa sta se trudila tudi za rast kvalitete njunega piva. Kmalu za tem je bila Pivovarna Kosler največja pivovarna na Kranjskem. Svoje pivo pa sta prodajala po celotnem Kranjskem pa tudi v Trstu, Avstriji, na hrvaškem primorju, v Dalmaciji in v severni Italiji. Zaradi velikega povpraševanja sta brata Kosler na Dunaju združila nekaj pivovarn (med katere je spadala tudi Pivovarna Kosler) in tako ustvarila delniško družbo Pivovarne Union.

Pivovarna Union je skozi leta prevzemala mnoge manjše pivovarne v Sloveniji, mednje spada tudi znamenita Pivovarna Laško. Delniška družba Pivovarne Union je leta 1993 začela tudi s proizvodnjo brezalkoholnih pijač Sola in leta 1995 s proizvodnjo naravne vode Zala. Pivovarna Union je leta 2016 doživela združitev z znamenito Pivovarno Laško in bila takrat tudi prevzeta s strani največjega prodajalca in proizvajalca piva na svetu – nizozemske družbe Heineken. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *