Umivanje las

Umivanje las velja za opravilo, ki nas spremlja vse življenje. Z umivanjem (las) človek skrbi za osebno higieno in obenem tudi za boljše počutje. Četudi se zdi samoumevno, kako si je potrebno umivati lase, pa nekateri frizerski mojstri kljub vsemu opažajo nepravilnosti in (kot posledica) težave z lasiščem. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili tehnike, ki morajo spremljati umivanje las. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Umivanje las

6 korakov, ki jim lahko sledite tudi vi

Za pravilno umivanje las je najbolje, da sledite šestim korakom. Osnovni in zelo pomemben prvi korak je razčesavanje. Pomembno je, da lase razčesujete redno in ne le takrat, ko so mokri ter še bolj občutljivi. Prav tako je pomembno, da pred šamponiranjem uporabite olje (arganovo, mandljevo) in si namažete konice las. Najboljši možni učinek boste dosegli, če boste to storili še pred spanjem. Najbolj pomembna pa je seveda pravilna in optimalna uporaba šampona. Pri pobarvanih laseh ne uporabljajte šamponov, ki vsebujejo sulfate. Na tem mestu vam predstavljamo naravne šampone, ki so najbolj primerni za umivanje las in so 100 % ekološki. Tovrstni šamponi ne vsebujejo nobenih umetno pridobljenih kemičnih snovi in so primerni za vse ljudi. Uporaba naravnega šampona se še posebej priporoča vsem tistim, ki imajo kakršnekoli alergične reakcije na kemične sestavine v kozmetičnih proizvodih. Zaradi nizke pH vrednosti je tovrstni za lase primeren za uporabo pri različnih obolenjih lasišča. Gre namreč za to, da vzpostavlja naravno ravnovesje na lasišču. Pri tem ne odstrani zaščitne maščobne obloge, učinkovito pa odpravlja prhljaj. Verjemite, da so lasje po uporabi naravnih šamponov za lase svetleči, dišeči in mehki.

Uporaba naravnih šamponov

Najboljši naravni šampon za lase se imenuje Shikakai. Ta se v Indiji tradicionalno uporablja za nego las že več tisočletij. V ajurvedski medicini se uporablja zaradi številnih pozitivnih učinkov na lase in lasišče. Vsebuje saponine, flavonoide in različne vitamine, ki imajo antioksidativno delovanje. Ta šampon intenzivno hrani lasne mešičke, zaradi česar se lasje okrepijo. Poleg naštetega pa preprečuje tudi izpadanje in sivenje las. Njegova uporaba je izredno preprosta, lahko se namreč uporablja kot suhi ali mokri šampon.

EKOLOŠKI NARAVNI ŠAMPON SHIKAKAI

Dejstvo je, da so običajni šamponi za lase zaradi svoje sestave detergenti, ki lasem in lasišču popolnoma odvzamejo maščobo in s tem zaradi svoje agresivnosti porušijo alkalnost pH lasišča, ki je nujno potrebna za njegovo normalno delovanje. Vsebujejo namreč kopico škodljivih kemikalij, ki preko lasišča preidejo v organizem in ga postopoma zastrupljajo. V nasprotju z zapisanim pa je Shikakai 100% naravni šampon, ki ohranja naraven pH lasišča. Vsebuje veliko vitamina C, A, D, E in K, ki na lasišče deluje močno antioksidantno. Njegovo uporabo še posebej priporočajo osebam, ki so alergične na kemikalije v šamponih in regeneratorjih za lase, osebam po kemoterapiji, tistim, ki se soočajo z različnimi obolenji na lasišču in vsem tistim, ki želijo uporabljati 100 % naravno kozmetiko.

Ne pozabite na dobro izpiranje!

Za umivanje las je izredno pomemben tudi korak – izpiranje šampona. Ta korak običajno predstavlja največji problem pri pranju las. Ljudje si namreč ne vzamejo dovolj časa za izpiranje. Lasje pa morajo biti popolnoma čisti! Pri odstranitvi odvečne vode lase samo ožemite! Nikar jih ne vlecite z brisačo, saj so takrat najbolj občutljivi. Opranih in mokrih las torej ne drgnite, z brisačo pa jih samo tapkajte!

Kolikokrat na teden? Največ dvakrat!

Priporočamo vam, da umivanje las opravite največ dvakrat na teden. Če bi želeli preizkusiti omenjeni naravni šampon, vam svetujemo, da napolnite spletno nakupovalno košarico v spletni trgovini Etnobotanika. Kliknite na zgornji odebeljeni napis in že v naslednjem trenutku boste lahko brskali v tej priljubljeni spletni trgovini. Svetujemo vam, da si ogledate še ostale naravne izdelke za nego las, lasišča in kože, ki so jih pripravili za vas.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *