Tablete proti klopom za pse

Tablete proti klopom za pse so narejene kot nekakšne vrste okusen priboljšek. Učinkujejo pa zelo pozitivno, in sicer kot zaščita pred zajedavci (klopi, bolhami). Psu jih lahko lastniki psov dajejo s hrano ali brez nje. Tablete proti klopom za pse so torej izredno priročne za lastnike, ki imajo težave pri nanašanju zdravil proti parazitom, ki se prisesajo na kožo. Prav tako so tablete proti klopom za pse primerne tudi za lastnike, ki s težavo dajejo psom tablete. 

Tablete proti klopom za pse

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o tej tematiki – tablete proti klopom za pse. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Ali tablete proti klopom vplivajo na obnašanje psa?

Najprej naj omenimo, da lahko pse božate in ljubkujete takoj po tretiranju zdravila, kar je predvsem odlično za družine z majhnimi otroki. Je tudi idealno za pse, ki pogosto plavajo, se kopajo ali šamponirajo. V veterinarski ambulanti Zamba lahko kupite Bravecto žvečljive tablete pred bolhami, klopi in garijami. Bravecto je ena okusna žvečilka, ki vašemu psu nudi do 3-mesečno zaščito. Pes potrebuje letno samo 4 odmerke tablete. 

Tablete proti klopom za pse BRAVECTO

Pa naj vam na tem mestu na kratko predstavimo nekaj osnovnih navodil za uporabo. Najprej morate stehtati svojega psa in slediti navodilom na embalaži za pravi odmerek. Za najboljše rezultate zdravite psa na približno isti dan, in sicer vsake 3 mesece. Pri tem velja, da 1 paket zagotavlja 3 mesece učinkovitosti, 2 paketa zagotavljata 6 mesecev učinkovitosti in 4 paketi zagotavljajo 12 mesecev učinkovitosti. Preventivni ukrepi pa navajajo, da tablete proti klopom, ki so namenjene za pse, niso primerne za mladičke, mlajše od 8 tednov ali za tiste pse, ki tehtajo manj kot 2 kg. Bravecto prav tako lahko varno uporablja pri brejih in doječih psih. Tovrstne tablete veljajo za zdravilo, ki je primerno za  uporabo v veterinarski medicini. Mi vas pozivamo, da pred uporabo natančno preberete navodilo! O tveganju in nezaželenih učinkih pa se posvetujte z veterinarjem ali s farmacevtom.

Spletni nakup tablet proti klopom za pse

Na spletni strani veterinarske ambulante Zamba vas čakajo še bolj natančna navodila za uporabo. Slednja navajajo, da so žvečljive tablete proti klopom za pse primerne tudi za vse tiste štirinožne ljubljenčke, ki imajo težave s kožo. Poleg tega so primerne za mladiče in mlade pse. Po redni uporabi so vidni hitri rezultati delovanja na bolhe in klope. Na njihovi spletni strani lahko proti zajedavcem najdete še druge tablete. Med njimi je Milbemicin oksim, ki  deluje na pršice (med katere spadajo tudi garjavci) in gliste. To zdravilo je potrebno dajati s hrano ali po obroku. Pri pogostosti zdravljenja se upoštevajo evropske smernice in veterinarjeva navodila. Sočasno pa je potrebno zdraviti prav vse živali, ki so prisotne v gospodinjstvu.

NEXGARD SPECTRA za pse

Za več informacij ali nakup kliknite na zgornji odebeljeni napis.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *