Študentsko delo Jesenice

Študentsko delo Jesenice za nekatere študente predstavlja edini prihodek v času študija. Gre namreč za delo, ki je lahko začasno in občasno delo študentov ter tudi dijakov. To je eno izmed fleksibilnih oblik dela, ki je namenjena izključno oziroma specifično mladim. Slednji so namreč vključeni v proces izobraževanja in se želijo čim prej vključiti na trg dela zaradi finančnih razlogov ter tudi zaradi pridobivanja delovnih izkušenj. Te pa koristijo pri iskanju nadaljnje zaposlitve. Naj še omenimo, da največkrat študentsko delo Jesenice opravljajo tisti, ki sicer bivajo v tem kraju ali pa tam študirajo.

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o tematiki – študentsko delo Jesenice. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Pogoji za opravljanje študentskega dela

Za opravljanje študentsko delo Jesenice mora študent izpolnjevati določene pogoje. V nadaljevanju ti zato predstavljamo, katere osebe lahko opravljajo študentsko delo Jesenice. To so osebe s statusom dijaka v Republiki Sloveniji, ki so že dopolnile 15 let. Status osnovnošolskim otrokom oziroma mladostnikom dodelijo na podlagi spričevala o zaključeni osnovni šoli in potrdila o vpisu za tekoče šolsko leto. V študentski servis pa se lahko včlanijo pred dopolnjenim 15 letom in pred končanjem osnovne šole. Dobro vedeti, da takrat mladi še ne morejo delati preko napotnice in pregledovati prostih del. Študentsko delo lahko opravljajo tudi osebe s statusom udeležencev izobraževanja odraslih, ki so mlajše od 26 let in se izobražujejo po javno veljavnih programih osnovnega, poklicnega, srednjega in višjega strokovnega izobraževanja.

Študentsko delo Jesenice

Poleg tega morajo te osebe upoštevati predpis, da niso v delovnem razmerju oziroma niso prijavljene kot brezposelne osebe ali pa se ne izobražujejo skladno s predpisi o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti. Poleg vseh omenjenih lahko delo opravljajo še dijaki in študenti, ki so državljani Republike Slovenije in imajo status dijaka ali študenta v tujini. To se dokazuje s potrdilom o vpisu, ki ga izdajo po predpisih državi tuje šole. Povzamemo lahko, da je za opravljanje študentskega dela potrebno imeti poseben status oziroma je potrebno izpolnjevati določene pogoje. Obenem pa je potrebno biti prijavljen tudi v študentski servis. 

Včlanjevanje v študentski servis

Če še nisi včlanjen v študentski servis, ti svetujemo, da to opraviš čim prej. Naj poudarimo, da je članstvo v Mjobu popolnoma brezplačno in obenem prinaša celo paleto ugodnosti. Včlanitev je zelo preprosta, saj sta za to potrebna le dva koraka: registracija in vpis preko spletne aplikacije Moj Mjob. V nadaljevanju ti predstavljamo korake oziroma postopek, kako se lahko registriraš v Moj Mjob.

  1. Najprej v obrazec na spletni strani za registracijo vpišeš osebne podatke. Svetujemo ti, da pred oddajo še enkrat natančno preveriš, če so podatki zapisani pravilno.
  2. Nato boš po nekaj minutah na tvoj elektronski naslov prejel e-mail. V njem moraš svojo zahtevo za dostop do aplikacije Moj Mjob potrditi tako, da klikneš na povezavo. 
  3. Ta povezava pa te bo odpeljala na začasno stran s štirimi polji, v katere moraš vpisati štirimestno kodo, ki ti jo bodo posredovali v sms-sporočilu. To sporočilo se pošlje avtomatsko ob kliku na povezavo na e-mailu. Potem vpišeš številko in jo potrdiš.
  4. Nazadnje izbereš še svoje uporabniško ime in geslo, s katerim boš vedno dostopal do aplikacije Moj Mjob v bližnji ali daljni prihodnosti. 
Mjob registracija

Vedi, da ima omenjeni študentski servis skozi celo leto veliko ponudbo različnih prostih del. Med njimi je tudi študentsko delo Jesenice. Za lažje iskanje, lahko na njihovi spletni strani določiš prav posebne parametre (regija, vrsta dela, delovni čas, urna postavka) in že v naslednjem trenutku se ti (glede na tvoje parametre) prikažejo aktualna študentska dela. Trenutno imajo na voljo več kot 600 različnih del, zato še danes pokukaj na njihovo spletno stan.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *