Recept za kuhano vino

Recept za kuhano vino je preprost in ne zahteva veliko priprav. Vse kar morate storiti je, da najprej izberete belo vino ali rdeče vino in se lotite priprave kuhanega vina. V nadaljevanju vam bomo predstavili najbolj enostaven recept za kuhano rdeče vino ali belo vino. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

kuhano vino

Recept za hunano vino – 8 oseb 

Za npr. 8 oseb, ki bi se želele odžejati z okusnim kuhanim vinom, potrebujete 1 liter belo vino ali rdeče vino. Prav tako morate tekočini dodati še 0,5 litra vode in približno 200 gramov sladkorja. Nepogrešljivi sta tudi cimetovi palčki, 5 – 10 celih klinčkov in 1 limona ali pomaranča. Vaša naloga je, da v lonec najprej vlijete vino in vodo.

recept za kuhano vino

Nato dodate sladkor in potem še začimbe. Limono in pomarančno predhodno zelo dobro operite, jo narežite na kolobarje in slednje dodajte v lonec z vinom ter ostalimi sestavinami. Mešanico med mešanjem segrevajte na blagem ognju in jo kuhajte približno 10 minut. Vino ne sme močno vreti, saj bo v nasprotnem primeru alkohol popolnoma izhlapel.  Nato lonec s kuhanim vinom odstavite in ga pokrijte. Pustite ga stati približno 15 minut, potem pa tako pripravljeno pijačo po želji precedite in jo nalijte v kozarce ter skodelice.

Pijača, ki se ji v zimskem času ne moremo izogniti

Poudariti moramo, da je kuhano belo vino pijača, ki je izredno priljubljena predvsem v zimskem času. V kulinarični ponudbi je pogosto poimenovana tudi kot »kuhanček«. Najbolj je kuhano rdeče vino ali belo vino razširjeno v alpskih pokrajina, saj ga prodajajo na sejmih ali veselicah. V zimskem času ga običajno servirajo še toplega, vsekakor pa ga je mogoče servirati tudi ohlajenega. Začimbe morate odstraniti tik pred serviranjem. Verjetno veste, da lahko v današnjem času kupite že pripravljeno mešanico začimb za kuhano vino, kjer so združene mlete začimbe. Te se v vinu hitro razpustijo in oddajo vso svojo aromo.

kuhano vino

Odlično belo vino za kuhanje je Škegro Krš Belo Žilavka, ki ponuja osvežilne kisline in uravnoteženo strukturo. Na okusu prevladujejo zelenjavne note, z nekaj sadnosti in noto oreščkov. Poudariti moramo, da je vino Škegro svetlo zelenkaste barve in je na nosu zelo čisto. Zaznati je mogoče predvsem zelenjavne note, kot so zelena paprika in začimbe. Pridružijo pa se še arome limete ter orehov. To vino je nekoliko bolj sugo, srednje polnega telesa in lepo uravnotežene strukture. Njegova tekstura je prijetna in ima srednje dolg pookus. Vse to kliče po novih in novih požirkih tega vina. Če želite opraviti nakup tega vina, boste za eno steklenico (0,75l) odšteli 9,99 evrov. Naj še omenimo, da vino vsebuje 13,50 % alkohola. 

Movia Eko Turno Rdeče 2020

V kolikor pa bi raje ustvarili kuhano rdeče vino, vam svetujemo, da opravite nakup Movia Eko Turno Rdeče 2020.

Movia Eko Turno Rdeče 2020

To Turno Rdeče vino je narejeno iz 90% Cabernet Sauvignona in 10 % Merlota v vinogradih Goriških brd. Vsebuje 13,50 % alkohola. Maceracija traja 3 tedne, nato pa vino odleži 18 mesecev – 50% v Barrique sodih (francoski hrast, 225 l) in 50% v betonskih jajcih Eggoist. Če želite tudi vi uporabiti to rdeče vino za kuhanje, vam svetujemo, da opravite nakup preko spletne vinoteke eVino. Za 0,75l boste pri njih odšteli 19 evrov. 

evino

Če boste v vašo nakupovalno košarico dodali še katero drugo pijačo, vino, delikateso idr. in bo vaše naročilo preseglo vrednost 100 evrov, vam bodo paket dostavili brezplačno na vaš dom. Mi vam svetujemo, da pokukate v njihovo delikatesno ponudbo, kjer boste našli Španski pršut, oljčno olje, čokolado ali testenine. Prav tako pa ne spreglejte žganih pijač (ruma, cognaca in gina). V kolikor želite opraviti nakup lepega darila, pa si oglejte pakete, ki so jih pripravili za vas. Kliknite na zgornji odebeljeni napis in se o njihovi odlični ponudbi prepričajte tudi sami!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *