Rastlinska čistilna naprava

Rastlinska čistilna naprava najvišje kakovosti je naravni sistem za doseganje vode prestižne kakovosti. Vlogo tradicionalnih, za oko neprijaznih in energijsko potratnih filtrov, nadomeščajo cvetoče rastline in prijetno ter sproščujoče žuborenje žive vode. Rastlinska čistilna naprava se po zaslugi modularne zasnove enostavno priključi k že obstoječim vodnim motivom. Velikost je popolnoma prilagodljiva in odvisna od željenega učinka filtriranja.

Rastlinska čistilna naprava Cvetka

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili delovanje te čistilne naprave in potek filtracije. Če želite izvedeti več informacij o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem

Mokrišča – ledvice vodnih sistemov na našem planetu

Nekateri navajajo, da so mokrišča včasih označena kot ledvica vodnih sistemov na našem planetu. Pri ljudeh so ledvice organ zadolžen za filtriranje strupov iz krvnega obtoka, posledično mokrišča filtrirajo ne željene snovi iz vodotokov narave. Rastlinska čistilna naprava, ki so jo poimenovali Cvetka, uporablja metode filtracije, s katerimi se Zemlja čisti že od pradavnine in skupaj s čistilnim zalivom ponuja dolgoletno rešitev oskrbovanja vode na okolju zelo prijazen način.

Rastlinska čistilna naprava

Pa naj vam predstavimo potek filtracije te odlične rastlinske čistilne naprave. Najprej voda priteče v zbiralnik usedlin. Tam se upočasni ter enakomerno porazdeli. Proces sedimentacije prepreči pojav plavajočih delcev. Prod s pomočjo rastlin in koristnih mikroorganizmov vodo očisti organskih spojin. Postopek se zaključi s slapom, ki vodo vrne v vodni motiv in obogati s kisikom.

Rastlinska čistilna naprava Cvetka

Če se še vedno sprašujete, zakaj bi morali izbrati ravno rastlinska čistilna naprava Cvetka, vam svetujemo, da preberete naslednje ugotovitve. V primerjavi z večino rastlinskih čistilnih naprav na trgu je Cvetka grajena ločeno. To pomeni, da ob njenem čiščenju iz priključenih vodnih motivov ni potrebno opravljati menjav vode saj se nabrane usedline sproti izčrpajo iz sistema. To je izredno funkcionalno! Enostavno praznjenje zbiralnika usedlin na ta način zagotavlja dolgoletno uporabo brez skrbi po obnavljanju sistema in nepotrebni porabi vode.

Rastlinska čistilna naprava Cvetka

Omenjena rastlinska čistilna naprava deluje brezhibno takrat, ko jo primerno vzdržujete in uporabljate. Pri tem je pomembno tudi to, katere rastline posajate v njej. Za namen filtracije lahko izberete vrste z različnimi globinami korenin in časom cvetenja. Na ta način namreč lahko zagotovite enakomerno porabo hranil iz vseh nivojev filtrirnega sistema in obenem podaljšate čas občudovanja cvetov v vsaki sezoni. Poleg čistilnih vrst lahko rastlinsko čistilno napravo Cvetko zasadite tudi s širokim spektrom zelenjave.  Stalno oskrbovanje s svežo vodo in hranili namreč povzroča bujno obroditev oziroma rast. Sistem deluje akvaponično. Pojem akvaponika je v našem okolju bolj malo poznan. Predstavlja združitev vzreje vodnih organizmov ter gojenje rastlin. To je tudi glavni razlog, da lastnikom rastlinske čistilne naprave ni potrebno skrbeti za dodatno zalivanje ali dognojevanje.

Kaj pa vzdrževanje?

Vzdrževanje je izredno enostavno. Ob koncu plavalne sezone morate pokositi čistilne rastline, nato jih odvržete na kompostnik. Prod sperite, skozi dostopno točko v usedalnik spustite potopno črpalko in ga izpraznite. Nabrane usedline služijo kot dober vir hranil in jih lahko uporabite za pognojevanje vrta, okrasnih gredic in sadovnjaka. Čiščenje lahko opravite sami ali pa ga naročite v podjetju Aqua Life. Pri njih so specializirani za izdelavo tropskih vrtov ter vodnih motivov minimalnega vzdrževanja in naravnega izgleda. V nenehnem razvoju njihove ponudbe iščejo vedno nove priložnosti za nadgrajevanje znanja ter rutinsko sodelujejo s strokovnjaki ter vodilnimi proizvajalci produktov vodne industrije iz celega sveta. Predani so načrtovanju in gradnji kakovostnih zunanjih vodnih motivov in notranjih tropskih vrtov narejenih po meri. Če potrebujete pomoč, pokličite njihovega svetovalca, ki vam bo pomagal poiskati pravo izbiro za vašo zasaditev. Prav tako jih lahko tudi obiščete, in sicer na Roški cesti 6, v Dolenskih Toplicah. Dosegljivi pa so na telefonski številki: +386 40 121 524. Za več informacij kliknite na zgornji odebeljeni napis – rastlinska čistilna naprava. Že v naslednjem trenutku boste lahko brskali po njihovi spletni strani.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *