Polnjenje klime Celje

Polnjenje klime Celje lahko za vas opravijo v podjetju Avtotehnika Celje. V nadaljevanju našega članka bomo pregledali nakaj informacij o polnjenju klime in vam servirali nekaj koristnih informacij za vožnjo v poletnih mesecih.

Polnjenje klime Celje

Največkrat se potreba po polnjenju klime Celje pojavi ob prvih vročih dneh v letu. Takrat največkrat ljudje prvič opazijo, da njihova klima ne deluje.

Klimatska naprava v vašem vozilu lahko neha delovati zaradi več različih vzrokov. Največkrat bo potrebno klimo zgolj napolniti. Gre za strošek, za katerega boste odšteli okoli 30 €. Cene se na trgu bistveno ne razlikujejo, zato se raje odpravite na uradni servis, kjer vam bodo strokovnjaki hitro in kvalitetno napolnili klimo.

Kvalitetno polnjenje klime Celje se sestavljeno zgolj iz polnenja z novim plinom. Pred tem je potrebno vaš avtomobil pregledati in najti vzrok za nedelovanje klime. Lahko se je pojavila kakšna napaka, ki jo je pred polnenjem potrebno odpraviti. Druga najpogostejša napaka je nedelovanje kompresorja klime. Do njegove okvare lahko pride zaradi prenizke količine plina v vašem vozilu, zato vam predlagamo, da s polnjenjem klime ne odlašate do trenutka, ko le ta ne bo več delovala.

Avtotehnika Celje

Predlagamo vam, da poleg polnjenja klime Celje poskrbite tudi za dezinfekcijo zračnih kanalov v avtomobilu. V nekaterih primerih bo potrebna tudi zamenjava kabinskega filtra.

Zakaj je polnjenje klime Celje potrebno in kako celoten sistem deluje? Avtoklima vsebuje poseben plin, ki se nahaja v klimatski napravi. Brez njegove prisotnosti je delovanje klime nemogoče. Plih je namenjen hlajenju zraka in tudi kompresorja klime.

V podjetju Avtotehnika Celje vam priporočajo, da polnjenje klime opravite preventivno vsake dve leti oziroma na pribljižno 30.000 kilometrov.

V kolikor v svojem vozilu ob delovanju prezračevanja opazite neprijetne vonjave, boste morali opraviti dezinfekcijo avtoklime. Pri nekaterih ponudnikih polnjenja klime Celje je dezinfekcija klime že vključena v ceno.

V vsakem primeru gre pri dezinfekciji klime za nizek strošek, ki je zanemarljiv, zato vam priporočamo dezinfekcijo vsakič, ko boste polnili klimo.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *