Ploščice za talno gretje

Ploščice za talno gretje

Ploščice za talno gretje so pravzaprav vse ploščice, ki si jih lahko s klikom na povezavo ogledate.

Ploščice za talno gretje

Talno ogrevanje v zadnjih letih uporabljajo v večini novogradnjah in adaptacijah starejših stanovanjskih hiš. Gre za način ogrevanja pri katerem je idealna obloga na tleh ploščica za talno ogrevanje. Plošlice za talno ogrevanje so najboljši prevodnik in akumolator toplote iz sistema talnega gretja v protor.

talno gretje

V nekaterih prostorih ploščice za talno grete ne uporabimo in se namestno keramičnih ploščic odločimo za parket ali vinil. Les ima v primerjavi s keramiko slabšo prevodnost toplote in manjšo trdnost – posledično je bolj odporen tudi na obrabo.

Plošlice za talno ogrevanje so zagotovo najboljši materijal za prenos toplote iz sistema talnega ogrevanja v prostore. Priporočena je uporaba nekoliko višje kvalitete keramike, ki pa cenovno ne predstavlja velike finančne razlike pri nakupu. V prostorih, kjer želite uporabiti parket vam predlagamo, da izberete parket v debelini do 8 mm.

parket

Življenska doba parketa s takšno debelino je žal nekoliko manjša, vendar debelejši parket zaradi prevodnosti toplote ni priporočliv.

Ploščice za talno gretje na povezavi, ki smo jo priložili v začetku našega članka. Ploščice sarejene iz porcelanogresa ali granitogresa. Oba materijala sta primerna za talno ogrevanje. Kvalitetne keramične ploščice za talno gretje nam zagotavljajo dolgo življensko dobo in odpornost na umazanijo in vlago. Ploščice za talno gretje ne potrebujejo dodatnega vzdrževanja, kakor klasične ploščice.

V ponudbi si boste lahko ogledali različne barve velikosti in imitacije. Izredno popularne so ploščice imitacija lesa in ploščice imitacija kamna.

Ploščice imitacija lesa namesto parketa

Ploščice imitacija lesa so idealno nadomestilo parketa ali vinila. Ploščice za talno gretje so po videzu identične parketu. V nadaljevanju si lahko ogledate kako ploščice imitacija lesa v kombinaciji s talnim ogrevanjem izgledajo v prakti.

Ploščice imitacija lesa
Ploščice imitacija lesa

Tako boste lahko tudi v dnevni sobi, spalnici in otroških sobah imeli lep in naravni videz lesa, hkrati pa boste poskrbeli za odlično prevodnost toplote iz sistema talnega gretja v vaše prostore.

Ob projektiranju hiše se bodo izkušeni projektanti osredotočili tudi na vrsto talnega ogrevanja. Vodno talno ogrevanje s cevmi je idealno za ploščice za talno ogrevanje. Pri tem mora projektant predvideti zadostno višino talne kostrukcije.

Poznamo tudi električno talno ogrevanje. Vsi ki poznate oba načina talnega ogrevanja boste lahko povedali, da je vgradnja električnega talnega ogrevanja lažje kakor talno ogrevanje z vodo.

Iz vidika ploščic za talno ogrevanje je primerno tudi gretje z grelnimi kabli, med tem koje ogrevanje s pomočjo grelnih filtrov nekoliko manj primerno.

Plošče za talno gretje cena

Cena ploščic za talno gretje se giba od 8 do 36 € na kvadratni meter. Cena se razlikuje glede na materijal ploščice, prizvajalca in videz. Predlagamo vam, da skupaj s prodajnim svetovalcem pregledate aktualno ponudbo ploščic za talno gretje in izberete različne modele, ki jih boste uporabili v različnih prostorih svojega stanovanja.

Najnižjo ceno ploščic za talno gretje pa boste lahko našli v ponudbi keramika outlet, kjer se nahajajo akcijske cene ploščic do – 60 % popusti.

keramika outlet


Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *