Peugeot 208

Peugeot 208 je avtomobil, ki vas bo očaral že na prvi pogled! Predstavlja namreč svojo mladostno podobo, ki obenem nakazuje na športno tekmovalnost. Njegova notranjost je dopolnjena s povsem novim Peugeot 3D i-Cockpit®. Poleg tega pa lahko po želji izbirate med električnim, dizelskim ali pa bencinskim motorjem.

Peugeot 208

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o omenjenem vozilu. Če bi želeli spoznati Peugeot 208 tudi vi, vam svetujemo in vas obenem vabimo, da nadaljujete z branjem. Za vas smo na enem mestu zbrali nekaj najbolj zanimivih podatkov in lastnosti tega avtomobila.

Vozilo, ki pritegne veliko pozornosti

Lahko bi rekli, da ima novi Peugeot 208 zares mogočno osebnost, ki jo je mogoče opaziti že na prvi pogled. Njegova nizka silhueta, dolg pokrov motornega prostora in čutne krivulje razkrivajo, da gre za edinstvenega, zapeljivega in predvsem čutnega športnika. Naj poudarimo, da avtomobil s svojimi živahnimi in izvirnimi barvami karoserije novi 208 prav zares pritegne veliko pozornosti, saj izstopa.

Peugeot 208 - notranjost

Njegove izrazne karakterne poteze še dodatno poudarijo naslednji elementi: blatniški koši, brisalni profili stekel v svetleče črni barvi, streha Black Diamond in diamantno obdelana platišča z vstavki. Vse to odlikuje to novo vozilo, ki ga lahko na testno vožnjo odpeljete tudi vi!

Kakšno notranjost nam vam ponuja Peugeot 208?

V notranjosti Peugeot 208 naravnost navdušuje, saj ponuja okretno in intuitivno vožnjo s kompaktnim volanom z integriranimi stikali. Poleg tega je v notranjosti tudi digitalna instrumentalna plošča 3D z nastavitvami po meri, velikim 10-palčnim zaslonom na dotik HD in kar sedmimi klavirskimi tipkami, ki so jih poimenovali “Toggles switches”.

Peugeot 208 - notranjost

Ali veste, da lahko notranji ambient svojega vozila tudi prilagodite? To lahko storite čisto po svojem okusu, in sicer s paketom za raznoliko kromatsko ambientalno osvetlitev v osmih barvah. To daje vozilu še bolj moderen videz. V sprednjem delu avtomobila je na voljo priročno odlagalno mesto, ki ima priključek za indukcijsko polnjenje vašega mobilnega telefona. Obenem je poskrbljeno tudi za vaše potnike, ki imajo za svoje prenosne naprave v potniškem prostoru na voljo več priključkov USB.

Dizelski, bencinski in električni motor

Zadnja generacija Peugeot 208 je avtomobil opremila z novo modularno in večgeneracijsko platformo CMP/eCMP. Po zaslugi te platforme lahko izbirate med dizelskim, bencinskim ali pa električnim motorjem. Slednji je v zadnjih letih čedalje bolj priljubljen in tudi zaželen med kupci jeklenih konjičkov. Ponuja namreč kar nekaj prednosti pred ostalimi. Vozilo ponuja optimalno lego na cesti, je priročen za upravljanje in je dobro zvočno izoliran. Hkrati ponuja toplotno udobje v kombinaciji z manjšo skupno maso, kar pa pripomore k zniževanju emisij CO2. To prevozno sredstvo po zaslugi vseh (že) omenjenih funkcij nudi razburljive užitke v vožnji!

Peugeot 208 - Avtotehna VIS

Njihova izvedenka e-208 izkorišča prednosti tehnološko napredne platforme eCMP. Slednja zagotavlja optimizirano arhitekturno zgradbo ter toliko prostora na zadnjih sedežih kot pri vozilih z motorjem na notranje zgorevanje in enak položaj za vožnjo. 

Mirror Screen tako za uporabnike Appla, kot androida

Kot smo že omenili, je novi Peugeot 208 v notranjosti opremljen s kvalitetnim in velikim 10-pačlčnim zaslonom HD na dotik. Slednjega je mogoče upravljati tudi z glasovnimi ukazi, obvolanskimi stikali ali preprosto z eno od sedmih tipk na dotik. Na zaslonu izvedenke e-208 pa si lahko ogledate tudi tehnološko animacijo dejanskega delovanja pogonskega sklopa. Po zaslugi funkcije Mirror Screen lahko uporabljate aplikacije Apple CarPlayTM, Android Auto ali pa MirrorLink. Vse to in še veliko več vam je od sedaj na voljo v novi generaciji Peugeot 208!

Peugeot 208

V kolikor smo vas v tokratnem članku navdušili nad tem novim jeklenim konjičkom in bi se z njim želeli odpeljati na testno vožnjo, vam svetujemo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis. Na spletni strani boste o avtomobilu in možnosti testne vožnje izvedeli še več informacij, zato nič ne čakajte! Hitro kliknite na zgornji odebeljeni napis in ne bo vam žal.


Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *