Odkrivanje Jadranskih Biserov s cruises from Dubrovnik

Ko se govori o romantičnih doživetjih, ki ostanejo v spominu za vse življenje, so cruises from Dubrovnik prav gotovo na vrhu seznama. Z mojim partnerjem sva se odločila za sedemdnevno križarjenje, ki je obsegalo najlepša mesta Jadrana in Črnogorske obale. Od pričakovanj do resničnosti, vsak dan je ponujal nekaj edinstvenega, nekaj posebnega. Zgodba, ki sledi, je zgodba o tem, kako smo preživeli enega izmed najbolj nepozabnih tednov v naših življenjih.

Začetek križarjenja

Ko sva pristala na letališču v Dubrovniku, je bilo težko zanikati vznemirjenje, ki sva ga oba čutila. Takoj sva vedela, da bo to eno izmed tistih “cruises from Dubrovnik,” o katerih se govori dolga leta. Po kratkem prevozu sva se vkrcala na ladjo, si uredila kabino in se pripravila na dobrodošlico in večerjo. “Naprej do Kotorja,” mi je šepnila, ko sva dvignila kozarce šampanjca.

cruises from Dubrovnik

Raziskovanje Kotorja in Potepanje po Črnogorskih Gorah

Zjutraj sva se zbudila v Kotorju, enem izmed najlepših mest na jadranski obali. Po zajtrku na ladji sva se odpravila na voden ogled po mestu. Zdelo se je, kot da zgodovina diha na vsakem koraku; od svetišča Sv. Trifuna do majhnega, a slikovitega trga St Luka. A to je bila le uvodna točka našega dne. Popoldne smo se s turističnim avtobusom podali do Lovćena in majhne vasice Njeguši. Pokušina dimljenega pršuta in sira, skupaj z domačim žganjem, je bila popoln konec popoldneva. Preden smo se vrnili na ladjo, smo se ustavili v Budvi, enem izmed najstarejših naselij na Jadranskem morju. “Tako lepo je,” je rekla, ko sva hodila po mestnih zidinah. “Da, to je eno izmed tistih ‘cruises from Dubrovnik,’ ki ga nikoli ne bova pozabila,” sem odvrnil.

Potepanje na cruises from Dubrovnik

Čarobni dnevi na Mljetu in Korčuli

Naslednji dan sva prispela na Mljet, kjer sva obiskala znane solne jezere v narodnem parku. Bilo je kot vstopiti v čarobni svet, daleč stran od vsakdanjega življenja. Po krajšem postanku za plavanje sva nadaljevala proti Korčuli, rojstnemu kraju Marca Pola. Tam sva se sprehodila po ozkih srednjeveških ulicah in uživala v eni od lokalnih restavracij, kjer sva poskusila nekaj najboljših dalmatinskih specialitet.

Na cruises from Dubrovnik tudi mimo Korčule

Sedem dni je minilo kot v trenutku. Ko sva zapustila ladjo v Dubrovniku, sva bila polna novih spominov, izkušenj in občutkov. Vsako mesto, ki sva ga obiskala, vsaka kulturna znamenitost, ki sva jo doživela, in vsak nov okus, ki sva ga poskusila, so se združili v edinstveno pripoved. To “cruises from Dubrovnik” je bilo več kot le potovanje; bilo je potovanje, ki je povezalo naju, zgodovino in naravo v enem. S takšnimi spomini in izkušnjami lahko rečem, da je bilo to eno izmed tistih “cruises from Dubrovnik,” ki je za vedno zaznamovalo naju in najino ljubezen.

Posebna zahvala gre turistični agenciji Kompas, ki je organizirala to nepozabno avanturo. Njihova izjemna pozornost do detajlov in profesionalnost sta pripomogli, da je bilo to križarjenje nekaj, o čemer bova govorila še leta.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *