Notranji oblikovalec vam bo kot izkušen strokovnjak na tem področj znal svetovati od začetka do izvedbe projekta. V Sloveniji lahko najdete kar nekaj različnih notranjih oblikovalecv, ki imajo iz tega področja različno širino znanja. Poleg samega oblikovanja prostrorov boste ppotrebovali tudi nekoga, ki bo rizbe prenesel v načrte in pri tem upošteval tudi stroške gradnje.

notranji oblikovalec
notranji oblikovalec

V podjetju Studio List so pred kratkim objavili zanimiv članek z naslovom notranji oblikovalec, kjer so izpostavili različne statistične podatke, ki vam bodo zagotovo zanimivi. V povprečju naj bi ljudje v zprtih prostorih preživeli več kot 85 % svojega časa. Nekaj izmed tega je na delovnem mestu (35 %) in doma.

V kolikor niste lastnik ali direktor podjetja boste lahko na ureditev delovnega okolja vplivali v nekoliko nižji meri. Na svojega nadrejenega pa lahko “pritisnete” tudi s pomočjo argumentov glede produktivnosti v slabem oziroma dobrem delovnem okolju.

produktivnost

V kolikor iščete notranjega oblikovalca vam predlagamo, da stopite v stik s podjetjem Studio List, kjer imajo v ekipi več notranjih oblikovalcev, ki vam bodo pomagali pri oblikovanju bivalnih in poslovnih prostorov.

V več kot 25 letih svojega obstoja imajo za seboj ogromno število projektov, kjer svojim strankam pomagajo pri načrtovanju in izvedbi različnih projektov. Pri tem se osredotočajo tudi na stroške gradnje. Pri načrtovanju lahko s pravimi potezami vplivamo na kar 40 % vrednosti. S pomočjo BIM in 3D vizualne resničnosti si boste lahko izdelali optimalne prostore za počitek ali delo.

Notranji oblikovalec se pri svojem delu osredotoča na ogromno različnih stvari. Ena izmed glavnih točk pa je seveda rdeča nit med vsemi prostori. Tako v bivalnih kot delovnih prostorih morate poskrbeti za pravilno osvetlitev. Pri delu boste potrebovli nekoliko močnejšo svetlobo, kakor pri počitku.

Za vsak prostor so narejene natančne študije, ki določajo barvo in moč svetlobe za določene prostore. Glede na kvadraturo in želene postavitev svetil bodo določili njihovo moč in postavitev.

Pri načrtovanju kvaliteten notranji oblikovalec ne bo pozabil na vaše življenske navade in jih temu primerno izpostavil. Zagotovo imaste v življenju nekatere dosežke, ki jih je v prostoru smiselno izpostaviti. V poslovnih prostorih lahko izpostavimo različne prelomnice poslovanja podjetja in največje dosežke. V bivalnih prostorih pa notranji oblikovalec v prostore vnese vaše dosežke in hobije na različne načine.

Notranji oblikovalec bo poskrbel, da bodo vsi prostori smiselno razporejeni in v sorazmerju z ostalimi prostori. Poskrbel bo za postavitev notranje opreme in določil materijale iz katere bo pohištvo izdelano. Ob tem pa bo skrbel k uporabnosti in trajnosti vašega doma. Notranji oblikovalec bo združil vaša mnenja in vam predlagal najboljše rešitve v prostoru.

Notranji oblikovalec pa se glede na prostor osredotoča na različne elemente glede na to ali je prostor namenjen delu ali bivanju. Zato vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj glavnih razlik pri načrtovanju.

Notranji oblikovalec poslovnih prostorov

Notranji oblikovalec poslovnih prostorov se pri oblikovanju osredotoča na najboljše pogoje za delo. S pogoji za delo je povezana tudi produktivnost vaših zaposlenih, ki ima na poslovanje vašega podjetja zagotovo izredno velik vpliv.

Z urejenimi delovnimi prostori bomo poskrbeli za maksimalno produktivnost zaposlenih. Notranji oblikovalec bo v delo po vaši želji vključil tudi vaše zaposlene. Tako bodo resnično dobili delovno okolje, ki si ga želijo.

Notranji oblikovalec poslovnih prostorov

Največkrat po spremembah kliče prostorska stiska, ki pri širjenju podjetja nastane zelo hitro. Po globalnih raziskavah na tem področju so odkrili, da je v urejenih delovnih prostorih višja produktivnost, manj bolniških odsotnosti, večja motivacija za delo, ter uspešno opravljeno delo.

Notranji oblikovalec bivalnih prostorov

Notranji oblikovalec bivalnih prostorov se lahko izvede na različne načine. Optimalna izvedba načrta je seveda s pomočjo modernih orodji, kot je naprimer uporaba 3D tehnologije. Notranji oblikovalec po vsakemu elementu v prostoru natančno določil svoje mesto in skrbel za rdečo nit v vseh prostorih.

Notranji oblikovalec bivalnih prostorov
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *