Nogavice za yogo

Nogavice za yogo

Nogavico za yogo so v zadnjih letih izredno popularen pripomoček, ki ga uporabljamo po celotnem svetu. Čeprav yogo izvajajo že več tisoč let bosi, je veliko lažje, da na svoje stopala obujete nogavice za yogo, ki vam bodo pomagale pri izvajanju različnih vaj. Vaš oprijem bo veliko boljši, saj imajo nogavice za yogo na spodnji strani gumjasto podlogo, s pomočjo katere bo vaš oprijem takšen, kot mora biti.

Na ta način boste lahko preprečili tudi morebitne poškodbe. Velikokrat se med vadbo namreč zgodi, da noga zdrsne in pride do lažjih poškodb. Te so lahko videne kot zvini gležnja in največkrat lažje poškodbe mišic.

Nogavice za yogo nam ponujajo veliko prednosti v primerjavi z izvajanjem yoge brez nogavic:

  • Pri vadbi boste ohranili tople podplate in noge. Veliko ljudi ima “občutljiva” stopala na mraz. Ker se na mrzli podlagi, ki je lahko v prostori kjer vadimo, kaj hitro zgodi, da vas bo zečelo zebsti v noge, bodo nogavice za yogo poskrbele za nekaj izolacije in ohranjanje temperature vaših stopal. Tako vas ne bo nikoli več med vadbo ne bo zeblo v vaša stopala in noge.
  • S pomočjo gumjastih krogcev na spodnji strani nogavic za yogo, boste poskrbeli, da boste imeli vedno kvaliteten stik s podlago, ki ne bo drsel.
  • V prostorih kjer boste vadili se nahaja prah in mikrobi. Med yogo se boste po celotnem prostoru gibali in z bosimi stopali “pobrali” veliko umazanije. Dokaz tega so umazana stopala, ki jih boste imeli po končani vadbi. Nogavice za yogo tako delujejo tudi kot zaščita pred različno umazanijo.

Nogavice za yogo lahko izbirate med različnimi modeli in barvnimi kombinacijami. Tako so vam na voljo nogavice za yogo z odprtimi prsti, zaprtimi prsti in odprtimi prsti in peto. Barvno kombinacijo, ki je na voljo pa si oglejte na spletni strani, ki smo jo priložili v začetku članka in preglejte katera vam je najbolj všeč. Nogavice za yogo se lahko uporabljajo tudi pri izvajanju drugih vadb. Izredno popularne so kot nogavice za pilates, saj imate pri pilatesu potrebo po podobnem stiku s površino, kakor pri yogi.

nogavice za yogo
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *