Naravno umivanje las

Naravno umivanje las je mogoče opraviti z mineralno vodo in naravnim šamponom za lase. Če je le-ta 100 % ekološki, pa je še toliko bolje. Že ime pove, da naravno umivanje las mora vključevati naravni šampon. Slednji običajno ne vsebuje nobenih umetno pridobljenih kemičnih snovi, zato je primeren za vse ljudi. Uporaba naravnega šampona se še posebej priporoča vsem tistim, ki imajo kakršnekoli alergične reakcije na kemične sestavine v kozmetičnih proizvodih. Zaradi nizke pH vrednosti je omenjeni šampon za lase primeren za uporabo pri različnih obolenjih lasišča, saj vzpostavlja naravno ravnovesje na lasišču. Prav tako je z omenjenim šamponom naravno umivanje las dosti bolj »prijazno« neškodljivo za lase, lasišče in kožo. Na lasišču ne odstrani zaščitne maščobne obloge, vendar pa zelo učinkovito odpravlja prhljaj. Lasje so po uporabi naravnih šamponov za lase svetleči in mehki. Tako lahko povzamemo, da je naravno umivanje las zares pozitivno, le izbrati morate čim bolj primeren šampon. 

Naravno umivanje las

Ekološki naravni šampon

Na tem mestu vam še bolj natančno predstavljamo ekološki naravni šampon, ki so ga poimenovali Shikakaki. V hindujščini to pomeni plod za lase. Ta izdelek prispeva k ohranjanju naravnega pH-ja lasišča. Zaradi nizke vrednosti pH omogoča normalno delovanje lasišča in ne odstrani zaščitne maščobne obloge. Odpravlja pa prhljaj, hrani lasne mešičke in na lase deluje kot neke vrste regulator. Se še vedno sprašujete, zakaj bi uporabili ravno Shikakai?

Ekološki naravni šampon

Mi vam sporočamo, da so šamponi za lase zaradi svoje sestave detergenti, ki lasem in lasišču popolnoma odvzamejo maščobo in s tem zaradi svoje agresivnosti porušijo alkalnost pH lasišča, ki je nujno potrebna za njegovo normalno delovanje. Vsebujejo kopico škodljivih kemikalij, ki preko lasišča preidejo v organizem in ga postopoma zastrupljajo. Priporočljivo je, da ta šampon uporabljajo osebe, ki so sicer alergične na kemikalije v šamponih in regeneratorjih za lase, osebam po kemoterapiji, z različnimi obolenji lasišča ter vsem tistim, ki želijo uporabljati 100 % naravno kozmetiko. Če želite opraviti nakup tega šampona, vam sporočamo, da boste v spletni trgovini Etnobotanika zanj odšteli 12,50 evrov (100g pakiranje). Ste vedeli, da se Shikakai šampon lahko uporablja kot suhi ali pa kot moker šampon? Za enkratno mokro umivanje las potrebujete približno 10 g Shikakai-ja v prahu in 40 ml tople vode. Vse kar morate storiti je, da v posodo stresete šampon v prahu in dodate vodo. Nato obe sestavini zmešajte v gladko zmes in pustite stati najmanj 15 minut na sobni temperaturi. Potem na mokre lase nanesite o predhodno pripravljeno zmes in jo s krožnimi gibi vtrite v lasišče. Po 2-5 minutah delovanja šampona lase splaknite in posušite.

Suho umivanje las

Hitro in enostavno pa lahko opravite tudi suho umivanje las. Vaša naloga je, da prah stresete v nizko posodo. Nato prste povaljajte v prah, da se oprime površine kože. S prašnimi prsti sezite v lase in masirajte lasišče z rahlimi krožnimi gibi. To ponovite tolikokrat, dokler lasje ne bodo dobili volumna in sijaja. Shikakai prah bo takoj na sebe vezal odvečno maščobo, lasje pa bodo postali sijoči in bujni. Prah tako ostane na vašem lasišču in laseh do naslednjega umivanja las.

Šampon suhi Shikakai za suho umivanje las

Poudariti moramo, da so v podjetju zavezani k trajnosti in družbeni odgovornosti. Za njihov nabor izdelkov garantirajo, da so izbrani po načelih etične in pravične trgovine (FAIR TRADE). Vsi ljudje udeleženi v procesu izdelka so pravično plačani za svoje delo, hkrati pa proces proizvodnje ne izkorišča živali in naravnih resursov.

Ob koncu tokratnega članka tudi vas želimo spodbuditi, da se odločite za naravno umivanje las. Poskrbite za nakup ekološkega šampona, ki bo blagodejno ter obenem zdravilno vplival na vaše lasišče. Sporočamo vam še, da lahko tovrstni šampon predstavlja tudi lepo darilo za najboljšo prijateljico ob določenem dogodku. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *