Medena pita

Medena pita je okusna jed, ki jo lahko doma pripravite tudi sami. Zato smo se odločili, da vam razkrijemo odličen recept.

Za začetek preglejmo katere sestavine potrebujete za pripravo te okusne jedi. Vaša medena pita bo vsebovala:
• 160 g masla
• 160 g mletih orehov
• 160 g moke
• 140 g sladkorja
• 2 žlici meda
• Noževa konica soli

NADEV:
• 500 g skute
• 4 rumenjaki
• 100 g masla
• 100 g pregrete smetane

PRELIV:
• 4 beljaki
• 150 g sladkorja

Priprava medene pite

Pa začnimo s pripravo te okusne jedi. Med presejamo v moko, kamor moramo dodati noževo konico soli, maslo, orehe, med ter sladkor. Nato vgnetemo đe testo. Le tega pustimo v mirovanju okoli pov ure. Nadaljujemo s pomočjo valarja. Maso razvaljamo. Najbolje, da to storite na peki papirju. Uporabite primerni pekač ter maso pečite 20 minut.

Temperatura peke naj bo 170 stopinj celzija. Ne pozabite na to, da rpeden položite testo v pečico, ga nekajkrat prebodite z tankim predmetom, ki ga imate pri roki.

Ko bo testo pečeno ga namažite s skutnim nadevom. Peko nadaljujete še 15 minut.

Nadev naredite z mešanjem masla, prepasirane skute, pregrete smetane in rumenjaka. Po pečenju ne pozabite testo ponovno premazati s beljaki (stepeni) in jim dodati nekaj sladkorja.

Sledi še zadnji del, kjer pito ponovno pečete v pečiti 12 minut. Idealna temperatura je 180 stopinj celzija.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *