Laserski razrez

Laserski razrez

Laserski razrez delimo na različno vrsto materijalov, ki jih s pomočjo stroja lahko obdelujemo. Na razpolago nam je tako laserski razrez lesa, razrez kovine, laserski razrez pločevine… Prav tako lahko naredijo razrez železa, inoxa in ostalih podobnih materijalov.

V koliko niste prepričani ali je vaš izdelek možno razrezati, vam predlagamo, da se obrnete na podjetje Vi-Ja, kjer vam bodo znali svetovati o laserskem razrezu.

Glede na materijal, ki ga imate, si izberite ponudnika, ki vm omogoča razrez.

Prednosti laserskega razreza v prierjavi z drugimi načini

Različne materijale lahko razrežemo z različnimi orodji. Različna orodja pa pomenijo različno kvaliteto razreza. Kakšne so torej prednosti laserskega razreza v primerjavi z drugačnimi načini razrezov?

Glavna prednost laserskega razreza je izjemna natančnost razreza, nepoškodovanost odrezanih delov in prihranek, saj je laserski razrez hiter, poleg tega pa sekundarnih obdelav zaradi natančnosti načeloma skoraj ni.

Laserski razrez pa ima še nekaj ostalih prednosti, ki jih bomo opisali v nadaljevanju. Pri razrezu vašega materijala morate izbrati podjetje oz. stroj, ki ustreza vašim potrebam. Laserski stroji se med seboj namreč razlikujejo glede na debelino, ki jo lahko razrežejo.

Najnovejša tehnologija omogoča razrez pločevine, lesa, inoxa in ostalih materijalih na enem samem strju. To omogoča izredno nizke stroške vaše proizvodnje. Zaradi natančnega in kakovostnega razreza, pa do napak med samim postopkom praktično ne more priti.

Ena izmed večjih prednosti je tudi ta, da praktično ne obstaja oblika, ki jo stroj ne more izrezati, ne glede na “zahtevnost izdelka”. Laserski razrez je prav tako hitre, kar omogoča izjemno kratke roke od naročitve do izdelave. Prav tako, pa se lahko materijal, ki je ostal uporabi za nadaljno obdelavo!

laserski razrez
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *