Kolesarska potovanja

Kolesarska potovanja so v zadnjih nekaj letih tudi v Sloveniji v velikem porastu. Rekreativni kolesarji se največkrat odločajo za dve različni vrsti kolesarskih potovanj. V nadaljevanju bomo preverili za katera potovanja se odločajo in katere so najzanimivejše destinacije, ki jih lahko preko domače agencije obiščete tudi vi.

Kolesarska potovanja lahko razdelimo na izlete, kjer se odpravite kolesariti na zanimive destinacije in izlete, kjer si ogledate profesionalne kolesarje na največjih Evropskih tekmah.

Kolesarska potovanja

V kolikor se osredotočimo na kolesarska potovanja, kjer si boste ogledali največje dirke, lahko ugotovimo, da je v naši neposrednji bližini veliko zanimivih dirk, ki si jih lahko z le nekaj urami vožnje tudi ogledamo. Ena izmed izredno priznanih kolesarskih dirk je vsekakor Giro, ki poteka v Italiji. Gre za tritedensko dirko, ki jo pozna prav vsak rekreativni kolesar. Je ena izmed največjih dirk, ki se vsako leto pribljiža tudi Sloveniji.

Kolesarska potovanja na tekme najvišjega nivoja so največkrat sestavljena iz več dnevnega obiska dirka, kjer je cilj ogled tekme in kolesarjenje po nekaterih odsekih proge, ki jih pozna prav vsak. Največkrat se boste tako skupaj odpravili na legendarne vzpone v Italiji, Franciji in Avstriji. V programu kolesarskih potovanj boste vsako leto lahko izbirali tudi izlet na legendarni Tour de France, kjer se vsako leto spektakularno spopadejo največji svetovni kolesarj.

Na drugi strani pa imamo kolesarska potovanja, kjer se boste odpravili na raziskovanje prečudovitih skritih kotičkov po celotni Evropi. V zimskih mesecih se lahko odpravite na kolesarjenje na Mallorco ali Tenerife in odkrijete prečudovite kraje, kjer v zimskih mesecih trenirajo kolesarji največjih svetovnih kolesarskih ekip!

kolesarska potovanja

V kolikor se želite odpraviti na zanimiva kolesarska potovanja, ki jih vodi bivši profesionalni kolesar Klemen Štimulak, vam predlagamo da preverite njihovo ponudbo na spletni strani natekmi.si Kot bivši kolesar vam bo vsekakor znal postreči z zanimivimi informacijami in taktičnimi triki na dirkah. Z veseljem pa vam bo odgovoril tudi na vsa ostala vprašanja na potročju treniranja, kolesarkse opreme in prehrane.

Preberite tudi naš članek z naslovom kolesarska trgovina Celje!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *