Kje lahko najdete poletno delo?

Kje lahko najdete poletno delo?

Študenti in dijaki lahko poletno delo najhitreje in najlažje najdejo na spletnih straneh različnih študentskih servisov. Tudi na spletni strani mjob.si je skozi celo leto na voljo široka ponudba prostih študentskih del. Če bi jih rad pregledal tudi ti, klikni na zavihek »jobi« in si oglej aktualno ponudbo za poletno delo. Gre za eno izmed oblik študentske zaposlitve, ki jo mladi (pod določenimi pogoji) opravljajo v poletnem času (največkrat med počitnicami). 

Študenti kod učitelji surfanja?

Ali veš, da se lahko študenti na obalah južnih držav zaposlijo kot reševalci ali učitelji surfanja? Ja, čisto zares! Na severu pa lahko opravljajo študentsko delo učitelja smučanja v zimskem času. Poleg tega so možna tudi dnevna oziroma le nekajurna dela, kot je recimo: delo hostese na prireditvah, razvažanje hrane in še nekatera druga. Nekateri menijo, da je najboljše poletno delo prodaja sladoleda. Le kdo si ne bi želel preživeti poletja ob sladoledni vitrini? Gre za super priložnost, preko katere se lahko naučiš tudi dela z denarjem in računi. 

Kje lahko najdete poletno delo? Obale južnih držav!

Vedi, da je tovrstno delo lahko izredno zabavno, še posebej v primeru, da počneš tisto, kar te resnično veseli. Preko študentskega dela pa pridobivaš še številne nove izkušnje, prijateljske vezi, nova poznanstva in si odpiraš nove možnosti za nadaljnjo zaposlitev. Le zakaj bi v času poletnih počitnic samo lenaril, če pa lahko narediš nekaj dobrega za sebe in svojo denarnico? Poletno delo je edinstvena priložnost, preko katerega boš pridobil novo znanje in ob tem še nekaj zaslužil. Sezonskega dela predstavljajo zares odlično odskočno desko! Tovrstno delo si lahko poiščeš tudi ti, in sicer v hotelih, restavracijah, bifejih, gostilnah, točilnicah ali pa postaneš obiralec sadja. 

Poletno delo lahko najdete na študentskem servisu Mjob

Še preden se boš lotil iskanja študentskega dela, ti priporočamo, da se registriraš oziroma včlaniš v študentski servis Mjob. Poslovalnice in info točke omenjenega študentskega servisa se nahajajo po celotni Sloveniji, in sicer v Ajdovščini, Kopru, Celju, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu in drugje. V podjetju si vse leto prizadevajo, da je njihovo delo najbolje opravljeno, saj to vedno znova opazijo tudi podjetja (s katerimi redno sodelujejo). 

Mjob

Nazadnje moramo omeniti tudi ti, da je članstvo v Mjobu brezplačno in prinaša številne ugodnosti. Včlaniš se lahko v  dveh korakih: z registracijo in vpisom prek spletne aplikacije Moj Mjob. Vpiši se v to aplikacijo in v zavihku »moji podatki« zahtevaj članstvo v študentskem servisu Mjob. Članstvo lahko pridobiš na tri načine: 

  1. Preko aplikacije posreduj fotokopijo svojega osebnega dokumenta. Pri tem posreduj še vsa potrebna dokazila, ki jih potrebuješ za vpis.
  2. Preko aplikacije Moj Mjob.
  3. Včlaniš pa se lahko tudi v katerikoli fizični poslovalnici študentskega servisa Mjob, kamor moraš prinesti vsa zahtevana dokazila in dokumente.
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *