Katero vino k testeninam?

Katero vino k testeninam? Na to vprašanje vam bomo odgovorili v nadaljevanju današnjega članka. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem. Prepričani smo, da boste izvedeli veliko zanimivih informacij.

Katero vino k testeninam

Najprej naj omenimo, da izbiro vina najpogosteje narekuje omaka, ki je prelita ali dodana k testeninam. Če ste npr. k testeninam dodali lahkotno zelenjavno omako, vam svetujemo, da izberete belo vino srednjega telesa – Beli Pinot ali Chardonnay. Pa naj vam na tem mestu predstavimo Ščurek Beli Pinot (letnik 2021), ki je slamnato rumene barve. To vino ima nežne vonjave zrelega sadja (jabolka, citrusi, breskev) in cvetlic. Prav tako ga bogati izjemno poln okus, harmonija in dolg ter obenem rahlo kremast pookus. Za nastanek tega vina je potrebna hladna maceracija (6 ur) in zorenje (8 mesecev) v jeklenih posodah.

belo vino in testenine

Če torej želite okusiti to tekočino ob okusnih testeninah, vam svetujemo, da opravite nakup preko spletne vinoteke eVino. Pri njih boste za eno steklenico s tem vinom (0,75l) odšteli 11,90 evrov. Predlagamo pa vam tudi, da k testeninam z zelenjavno omako poskusite Chardonnay. To vino je slamnato rumene barve, njegove vonjave pa spominjajo na ananas in breskev z rahlimi zaznavami vanilije. Poudariti moramo, da je v ustih vino polno, s prijetno svežino in toplino. Vsebuje 13,50 % alkohola in zori v 3 mesece v starih 400 in 500 litrskih lesenih sodih. Potem pa še 6 mesecev v jeklenih posodah. Katero vino k testeninam? Vsekakor izberite ta odlični Chardonnay! V spletni vinoteki eVino boste za eno steklenico odšteli samo 11,90 evrov.

Katero vino izbrati?

Kadar so na krožniku testenine (špageti) s paradižnikovo omako in mesnimi kroglicami, pa se lahko odločite za naslednja okusna vina: beli Chardonnay, Modri Pinot ali Barbera. Guerila Bemeter Barbera je elegantno vino, polnega telesa. Ima izredno bogat, poln okus z dolgim pookusom in izrazito svežino. Prepletajo se kompleksne arome po dozorelih robidnicah, borovnicah, jagodičevju, gozdni podrasti, popru.

rdeče vino in testenine

Poudariti moramo, da je biodinamično pridelano grozdje obrano ročno, nato poteka dolga maceracija in spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami. Vino zori leto in pol na drožeh v tradicionalnem velikem hrastovem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z zares minimalnim dodatkom žvepla. Barva tega vina je precej globoka, rubinasto rdeča z vijoličnimi odtenki. Vonj pa je intenziven in fin. Vsebuje 14 % alkohol in ima ECO Certifikat. Pridelujejo ga v Vipavski dolini. Za eno steklenico (0,75l) boste v največji spletni vinoteki pri nas odšteli samo 19,90 evrov. Ne odlašajte in naročite to okusno vino še danes!

Še niste našli pravega? Mogoče vam bodo všeč vina v nadaljevanju

Lahko pa izberete tudi Modri Pinot Opoka 2016 magnum. Gre za suho, sveže vino mehkih, zaokroženih taninov, izredno elegantnega in polnega telesa. Poudarjeni okusi temnega jagodičevja, višenj, sladkih začimb in dimnih not. Poudariti moramo, da je zaton zelo dolg, harmoničen in z veliko kompleksnostjo sadnih not ter izredno usklajenih komponent. Trgatev poteka ročno, v sredini septembra (selekcioniranje grozdja).

Modri Pinot Opoka 2016 magnum

Vrenje pa poteka v stiku z jagodnimi kožicami (maceracija) v 3.000-litrski leseni, konusno oblikovani posodi (tino). Vrenje poteka 14 dni, brez dodatka selekcioniranih kvasovk. Prisotno je tudi nežno stiskanje s pnevmatsko stiskalnico. Tekočina zori 27 mesecev v 225-litrskih hrastovih sodih (barrique), nato poteče še zorenje v steklenici (najmanj 12 mesecev). To vino je dostopno po nekoliko dražji ceni. Za 1,5l boste namreč v spletni vinoteki eVino odšteli 150,49 evrov. Ne odlašajte in napolnite vašo nakupovalno košarico že danes. Kliknite na zgornji odebeljeni napis – katero vino k testeninam in opravite nakup že danes. Svetujemo vam, da to vino servirate na temperaturi od 16 do 18 stopinj Celzija. Tako se bo namreč več kot odlično prilegel k okusnim testenimam z mesnimi kroglicami in paradižnikom. Sedaj pa hitro kliknite na zgornji odebeljeni napis – katero vino k testeninam?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *