Katero vino k steaku?

Katero vino k steaku? Če ne poznate odgovora, potem vam svetujemo, da nadaljujete z branjem tokratnega članka. V nadaljevanju vam bomo namreč predstavili, katero vino predstavlja odličen dodatek k steaku. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem. Prav gotovo boste izvedeli veliko novega o omenjeni tematiki – katero vino k steaku?

Best Wine With Steak: 5 Cuts of Steak & Their Perfect Wine Pairing

Rdeča vina pašejo k težji hrani

Najprej naj omenimo, da se vino (na splošno) zelo dobro podaja k različnim jedem. Nepogrešljiv je tudi ob sladicah in ribjih jedeh. Eno izmed zlatih pravil kombiniranja hrane in vin navaja, da močna rdeča vina pašejo k težji hrani, kot so mesne jedi in močno začinjene ali mastne jedi… Mi se z zapisanim prav gotovo strinjamo! Dejstvo je, da se morata vino in jed lepo spajati in ne nadvladati, torej nobeden izmed njiju ne sme pretirano prevladovati. Gre za neke vrste spoj, tako kot so začimbe tiste, ki se morajo z dano jedjo ujemati in ne popolnoma prekrivati okusa živil. Naj še omenimo, da se rdeča vina bolje podajo k tistim jedem, ki niso kisle. Prav tako velja omeniti še to, da se rdeča vina precej lepo podajo tudi k tistim jedem, ki so pripravljene iz gob.

6 Best Wines to Pair With Steak - Restaurant Clicks

Se sprašujete, kje bi lahko našli najbolj primerno rdeče vino po vašem okusu, ki bi se odlično podalo k steaku? Mi vam svetujemo, da pokukate v spletno vinoteko eVino. Poglejte si pestro ponudbo rdečih in ostalih vin, ki so jo pripravili za vas. Katero vino k steaku? Kliknite na določeno steklenico vina in si pod zavihkom »dodatne informacije« preberite, h katerim jedem se posamezno vino prilega. 

Rdeče vino je odlična izbira

Ne odlašajte in si njihovo ponudbo oglejte že sedaj! Predlagamo vam, da k steaku izberete vino Krasno Merlot iz kleti Brdo. To vino je globoko rubinaste rdeče barve, z aromami zrelega sadja, slivove marmelade ter tudi čokolade. V ustih vas bo prav gotovo prepričal s svojim polnim telesom in mehko strukturo. Pookus je prijetno dolg in topel. Ta tekočina ima moderni slog, zato bo prav gotovo všeč vsem novodobnim, mlajšim vinoljubom. Naj še poudarimo, da se več kot odlično prileže k steaku, jagenjčku in račjim prsom. Servirajte ga takrat, ko je njegova temperatura med 16 in 18 stopinj Celzija. Vino vsebuje 13,50 % alkohola, trenutno pa ga lahko kupite po akcijski ceni 6,99 evrov. Ne spreglejte te odlične akcijske ponudbe!

A+ rdeče 2016, Klet Brda

Nikar pa ne pozabite še na ostalo ponudbo, ki so jo v spletni vinoteki pripravili za vas. Pri njih lahko naročite tudi edinstvene kozarce, žgane pijače, delikateso, vinske pripomočke in drugo. Ne veste kaj bi določeni osebi podarili za rojstni dan? V spletni vinoteki eVino boste prav gotovo našli primerno darilo ali pa podarite darilni bon. Na voljo so tudi zanimivi paketi z izdelki, produkti, pijačo, ki bo prav gotovo očarala vaše brbončice!

Pogosta vprašanja

Katero vino paše k steaku?

Za steake se tradicionalno priporočajo močna rdeča vina, ki se zaradi svoje bogate strukture in arom dobro ujemajo s teksturo in okusom mesa.

Zakaj rdeča vina pašejo k težji hrani?

Rdeča vina imajo bogatejšo strukturo in intenzivnejše okuse, ki se dobro podajo k težji hrani, kot so mesne jedi, začinjene ali mastne jedi, saj ne preplavijo okusa jedi, ampak ga dopolnijo.

Kje lahko najdem primerno vino k steaku?

Spletna vinoteka eVino ponuja širok izbor rdečih vin, ki se odlično podajo k steaku. Na njihovi spletni strani lahko preberete opise vin in priporočila, katera vina se najbolje ujemajo z določenimi jedmi.

Katero vino priporočate k steaku?

Priporočamo vino Krasno Merlot iz kleti Brdo, ki je globoko rubinaste rdeče barve z aromami zrelega sadja in čokolade, in se odlično ujema s steaki, jagenjčkom in račjimi prsmi.

Pri kateri temperaturi naj serviram rdeče vino k steaku?

Rdeče vino naj bo servirano pri temperaturi med 16 in 18 stopinj Celzija, da se najbolje izrazijo njegove arome in okusi.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *