Karibi

Karibi so ena izmed najbolje poznanih regij na svetu. Karibe obdaja Karibsko morje s pripadajočimi otoki v njeni okolici. V širšem geografskem pogledu lahko v Karibe prištejeo tudi Bahame, otočje Turks in Caicos, ki ležijo v atlantiku.

V tem zapisu se bomo osredotočili na Karibe, kot turistično destinacijo, ki nam ponuja nepozabno doživetje. V dolžini 3000 kilometrov, kolikor se razteza lok polotokov od severne do južne Amerike, boste lahko odkrili mnogo skritih kotičkov, ki kar kličejo po raziskovanju.

Karibe si lahko ogledate s pomočjo turistične agencije, ki vam ponuja širok nabor različnih potovanj na Karibe. V ponudbi, ki imajo v turistični agenciji lahko opazimo različne ponudbe, ki se razlikujejo tudi glede na letni čas. Tako se lahko za novo leto odpravite na posebno novoletno potovanje po zahodnih karibih.

Skozi celotno leto pa vam turistične agencije ponujajo tudi križarjenje po Karibih z največjo ladjo na svetu. Karibe pa si lahko ogledate tudi v povezavi z drugimi destinacijami. Izredno popularna je tako tudi Kuba.

Najboljši termini za Karibe

Po podatkih, ki jih najdemo na spletni strani turistične agencije, lahko zapišemo, da je idealni čas za obisk Karibov od sredine novembra pa vse do aprila. Takrat boste imeli vroče in sončno vreme. V zraku bo nizka vlaga, noči pa bodo prijetno gladne. Ker gre v tem obdobju za “idealen” termin, je lahko cena križarjenja za odtenek dražja. Vsekakor pa lahko trdimo, da je v tem obdobju zasedenost kapacitet na najvišji ravni. Zato vam predlagamo za rezervacijo potovanja v turistični agenciji opravite pravočasno!

V poletnih mesecih bo v zraku več vlage, kar pomeni večjo možnost krajših ploh. Od julija do oktibra traja karibska sezona orkanov. Vendar brez skrbi. Ladnje, ki križarijo po morju, se takšnim orkanom izogibajo, zato je možnost, da boste ujeti v nevihti zelo zelo majhne. Vse kar se lahko zaradi takšnega orkana zgodi je, da bo ladnja spremenila začrtano pot plovbe.

Za vse informacije o Karibih in izletih, ki so na voljo v vašem terminu se obrnite na turistično agencijo Orel, ki deluje že od leta 1988.

Kontaktirate jih lahko preko telefonske števile – 080 27 71 ali maila [email protected]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *