Karibi

Karibi so ena izmed najbolj poznanih regij na svetu. Karibe obdaja Karibsko morje s pripadajočimi otoki v njegovi okolici. V širšem geografskem pogledu lahko k Karibom prištejemo tudi Bahame, otočje Turks in Caicos, ki ležijo v Atlantiku.

V tem zapisu se bomo osredotočili na Karibe kot turistično destinacijo, ki nam ponuja nepozabno doživetje. V dolžini 3000 kilometrov, kolikor se razteza lok polotokov od severne do južne Amerike, boste lahko odkrili mnogo skritih kotičkov, ki kar kličejo po raziskovanju.

Karibe si lahko ogledate s pomočjo turistične agencije, ki vam ponuja širok nabor različnih potovanj na Karibe. V ponudbi, ki jo imajo v turistični agenciji, lahko opazimo različne ponudbe, ki se razlikujejo tudi glede na letni čas. Tako se lahko za novo leto odpravite na posebno novoletno potovanje po zahodnih Karibih.

Skozi celotno leto pa vam turistične agencije ponujajo tudi križarjenje po Karibih z največjo ladjo na svetu. Karibe pa si lahko ogledate tudi v povezavi z drugimi destinacijami. Izredno popularna je tako tudi Kuba.

Najboljši termini za Karibe

Po podatkih, ki jih najdemo na spletni strani turistične agencije, lahko zapišemo, da je idealni čas za obisk Karibov od sredine novembra pa vse do aprila. Takrat boste imeli vroče in sončno vreme. V zraku bo nizka vlaga, noči pa bodo prijetno hladne. Ker gre v tem obdobju za “idealni” termin, je lahko cena križarjenja za odtenek dražja. Vsekakor pa lahko trdimo, da je v tem obdobju zasedenost kapacitet na najvišji ravni. Zato vam predlagamo, da rezervacijo potovanja v turistični agenciji opravite pravočasno!

V poletnih mesecih bo v zraku več vlage, kar pomeni večjo možnost krajših ploh. Od julija do oktobra traja karibska sezona orkanov. Vendar brez skrbi. Ladje, ki križarijo po morju, se takšnim orkanom izogibajo, zato je možnost, da boste ujeti v nevihti, zelo majhna. Vse kar se lahko zaradi takšnega orkana zgodi je, da bo ladja spremenila začrtano pot plovbe.

Pogosta vprašanja

Kako lahko obiščem Karibe?

Karibe lahko obiščete preko turističnih agencij, ki ponujajo raznolike pakete potovanj. Ponudba obsega vse od novoletnih potovanj do križarjenj s svetovno znanimi križarkami, pa tudi kombinirana potovanja z obiski drugih destinacij, kot je Kuba.

Kdaj je najboljši čas za obisk Karibov?

Idealni čas za obisk Karibov je od sredine novembra do aprila, ko so vremenske razmere najugodnejše – toplo in sončno vreme z nizko vlažnostjo. Zaradi večje priljubljenosti tega termina so cene lahko višje in zasedenost večja.

Kakšne so možnosti za križarjenje po Karibih?

Turistične agencije ponujajo križarjenja po Karibih skozi celo leto, vključno z možnostjo potovanja z največjo križarko na svetu. Križarjenja so priljubljena zaradi edinstvene izkušnje raziskovanja več otokov in obalnih mest med enim potovanjem.

Ali je varno potovati v Karibe med sezono orkanov?

Sezona orkanov na Karibih traja od julija do oktobra. Kljub temu, da je možnost, da bi bili ujeti v orkan, zelo majhna, saj križarke spreminjajo svojo pot v izogib slabemu vremenu, je pomembno biti obveščen in spremljati vremenske napovedi.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *