Karakter gin

Karakter gin je slovenski gin, ki vam ga bomo predstavili v nadaljevanju tokratnega članka. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem, saj boste zagotovo izvedeli veliko novega in zanimivega!

Karakter gin

Karakter gin lahko naročite v spletni vinoteki eVino. Tam so za vas pripravili Gin Cherriot, ki ga enostavno morate poskusiti. Gre za slovenski gin z dodatkom divjih češenj in hibiskusa.

Dry Gin Imagine in Gin Cherriot

Na nosu prevladujejo predvsem zelo lepo izražena aroma češenj, ki je topla, sadna in nežna. Sledijo pa še nekoliko bolj rahle zemeljske in karamelne note. V ustih se najprej razvije tako telo saden okus, ki mu sledi prijeten mehak in gost občutek. Osnova za Karakter gin (Cherriont) je žitni destilat. Slednjemu pa dodajo še 17 različnih začimb. Naj omenimo, da v tem ginu prevladujejo predvsem sadne note, ki so pridobljene s črnim ribezom, ruševjem, malinami, rdečo peso, jabolki, hruškami, mandlji in brusnicami. Za nekoliko bolj hlapne note pa poskrbijo limonina lupinica, cvetovi vrtnice in materina dušica. Vsebuje oziroma ima 40% ABV, kar je idealno razmerje za prenos okusa kombinacije pravkar naštetih začimb.

Karakter gin - Cherriot

Najboljše je to, da lahko Cherriot zaradi izbire pravih, kvalitetnih in nepogrešljivih sestavin ter njihovega razmerja pijemo čistega. Glavni razlog za to pa je tudi kontrolirani proces destilacije. Ali ste vedeli, da se najbolj pogosto gin okuša brez mešanja? Ja, prav ste prebrali. Poleg tega je tudi pomembno, da se ga postreže nič kaj dosti ohlajenega oziroma naj bo njegova temperatura sobna. Poudariti je potrebno, da se izredno lepo meša še v cocktailih ali long-drinkih. Za 0,5 litra omenjenega gina boste v spletni vinoteki eVino odšteli 32,90 evrov. Predlagamo vam, da si na njihovi strani ogledate tudi ponudbo kozarcev za gin. S takšno postrežbo boste svoje goste naravnost očarali in pozitivno presenetili.

Vabimo vas, da si ogledate ponudbo, ki so jo za vas pripravili v vinoteki eVino. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *