Kaj je avto optika in kako poteka?

Kaj je avto optika in kako poteka? Na to vprašanje vam bomo odgovorili v nadaljevanju današnjega članka. Če želite izvedeti več o tej tematiki (kaj je avto optika in kako poteka), vas prisrčno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Optika vozil

Najprej naj omenimo, da si številni vozniki (še posebej ob opravljenem vozniškem izpitu) zastavijo to vprašanje – kaj je avto optika in kako poteka? Če ste si ga zastavili tudi vi, vam sporočamo, da ste na pravem mestu. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako poteka avto optika oziroma pravilna nastavitev podvozja. To je namreč izredno pomembno, saj je nastavitev podvozja ključna za pravilno lego in vodljivost avtomobila. Pri avto optiki torej gre za prilagoditev in nastavitev podvozja vozila za zagotavljanje pravilnega ohranjanja smeri vožnje in vodljivosti. Pravilna nastavitev podvozja ima izredno pomembno vlogo pri zagotavljanju lege vozila na cestišču, saj skrajša pot zaviranja. Ob vsem tem pa vpliva tudi na prihranek pri porabi goriva in še na manjšo obrabo pnevmatik.

Avtotehna VIS

Avto optika v Avtotehni VIS

Številne avtohiše vam ponujajo rešitev za avto optiko. Med njimi je tudi Avtotehna VIS, ki se nahaja v Ljubljani. Pri njih vsem strankam ponujajo tehnološko dovršeno optiko. Pri svojem delu stremijo k tehnološkemu napredku in k natančnejšim storitvam. To pa je tudi eden izmed glavnih razlogov, da vam z novo tehnologijo lahko opravijo diagnozo in nastavitev podvozja – po najvišjih zastavljenih standardih!

Avto optika Avtotehna VIS

Sedaj pa vam bomo predstavili cenik avto optike v omenjenem podjetju. Ta je veljaven skozi celo leto. Za diagnostiko optike boste pri njih odšteli 18,99 evrov (z vključenim DDV), za nastavitev optike v osebnem vozilu pa boste odšteli samo 49,90 evrov (z vključenim DDV). Če boste želeli, vam lahko opravijo tudi nastavitev optike za tovorni program, in sicer že od 61,00 evrov dalje (z vključenim DDV). Vedite, da so cene konkurenčne z ostalimi serviserji, ki ponujajo nastavitve podvozja.

Čeprav ima Avtotehna VIS svoje poslovalnice na različnih koncih po Sloveniji, lahko storitev avto optika opravite le v poslovni enoti, ki se nahaja v Ljubljani. Še preden pa se boste odločili za optično nastavitev podvozja, vam predlagamo, da ste še posebej pozorni na morebiten pojav naslednjih nepravilnosti: stabilnost vozila se bo zmanjšala, avtomobil bo pri pospeševanju ali zaviranju nestabilen, volan ne bo več v vodoravnem položaju, opazili boste slabšo lego jeklenega konjička na cesti, pri obračanju krmila boste začutili težave in vaš avtomobil bo »cukalo« v eno ali drugo stran (levo/desno). Najverjetneje se dobro zavedate, do česa lahko pride, če je otežena vodljivost avtomobila. Ker pa smo prepričano, da se temu želite izogniti, se odločite za avto optiko v Avtototehni VIS! Predlagamo vam tudi, da se za pregled optične nastavitve podvozja odločite vsaj enkrat na leto. Poskrbite za to, da se optika na avtomobilu preveri tudi v primeru, da ste opazili tresljaje volana med vožnjo ali pa ste z avtom prevozili večje predmete oziroma robnik cestišča, količek ali drugo oviro na cesti. 

Zakaj je avto optika pravzaprav tako pomembna?

Ob koncu tokratnega članka vas želimo še enkrat spomniti, da je optika na avtomobilu izredno pomembna, zato poskrbite za to, da bo ves čas 100 % urejena. Prepričani smo, da sedaj dobro veste – kaj je avto optika in kako poteka. Če pa še vedno nimate vseh odgovorov na zastavljeno vprašanje (kaj je avto optika in kako poteka), vas prijazno vabimo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis in si na spletni strani Avtotehne VIS preberete o tej tematiki še več informacij. Na njihovi spletni strani lahko najdete še opise preostalih storitev, ki jih opravljajo skozi celo leto. Obiščite omenjeno poslovno enoto v Ljubljani in vašemu jeklenemu konjičku zagotovite 100 % urejenost! Nikar ne odlašajte in se čim prej odpravite v Atotehno VIS. Prijazni svetovalci vam bodo z veseljem pomagali. 

Optika vozila

Pogosta vprašanja

Kaj je avto optika?

Avto optika, znana tudi kot nastavitev podvozja, je postopek prilagajanja kotov koles vozila za zagotovitev pravilne lege na cesti. Vključuje natančno nastavitev kotov naklona, tovorne linije in zasuka koles, da se izboljša vodljivost, zmanjša obraba pnevmatik in poveča varnost med vožnjo.

Kako poteka nastavitev avto optike?

Nastavitev avto optike običajno poteka na specializiranih merilnih mestih, kjer s pomočjo napredne tehnologije izmerijo trenutne kote koles in jih primerjajo z idealnimi vrednostmi za določen model vozila. Na podlagi teh meritev mehanik prilagodi kotičke podvozja, da doseže optimalno nastavitev.

Zakaj je avto optika pomembna?

Pravilno nastavljena avto optika zagotavlja optimalno lego vozila na cesti, kar vodi do izboljšane vodljivosti in stabilnosti. Poleg tega zmanjšuje obrabo pnevmatik in lahko prispeva k manjši porabi goriva. Pravilna nastavitev podvozja tudi izboljša splošno varnost vozila.

Kdaj je potrebno opraviti avto optiko?

Priporočljivo je, da se avto optika opravi vsaj enkrat na leto ali ob nakupu novih pnevmatik. Prav tako je priporočljivo opraviti avto optiko, če opazite nenavadno obrabo pnevmatik, če vozilo “vleče” v eno smer ali po vsakem trku v robnik, luknjo na cestišču ali drugi udarec, ki bi lahko vplival na nastavitve podvozja.

Kakšna je cena avto optike?

Cena avto optike se lahko razlikuje glede na servis in obseg potrebnih nastavitev. Pri Avtotehni VIS v Ljubljani je cena za diagnostiko optike 18,99 evrov (z DDV), za nastavitev optike v osebnem vozilu pa 49,90 evrov (z DDV). Cene za tovorni program se začnejo od 61,00 evrov dalje (z DDV).

Za več informacij ali za naročilo storitve avto optike obiščite spletno stran Avtotehne VIS ali se osebno oglasite v njihovi poslovalnici v Ljubljani.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *