Grelni paneli

Grelni paneli so namenjeni za infrardečo ogrevanje. Gre za enega izmed zelo priljubljenih načinov ogrevanja v zadnjem času. Še posebej priljubljena je pri tistih, ki so v fazi novogradnje ali pri tistih, ki opravljajo adaptacijo stanovanja. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še nekatere informacije, ki so povezane s tem sodobnim in zelo priljubljenim načinom ogrevanja.

Grelni paneli

Ta oblika ogrevanja ima ogromno število prednosti pred ostalimi načini. Ena izmed glavnih prednosti pa je ta, da lahko na dolgi rok privarčujete veliko denarja. Z ogrevalnim sistemov v obliki grelnih panelov lahko letno privarčujete do 60 %! Tako majhen strošek pa je posledica uporabe ir panelov, ki lahko pretvorijo do 99 % električne energije v toploto. To pa se resnično izplača!

Za vse tiste, ki imajo kakršne koli bolezni ali alergije zaradi prahu, pa je še toliko bolj priporočljiva uporaba grelnih panelov. Slednji namreč ne povzročajo dvigovanja prahu ali bakterij, ki se stalno nabirajo v stanovanju in domovih. To pa seveda omogoča preprečevanje razvoja alergij ali bolezni.

Grelni paneli

Pa naj vam na kratko predstavimo še postopek, kako poteka ogrevanje prostora z ir ogrevalnimi paneli za kopalnico. Stene v prostorih se segrevajo, saj infrardeči žarki prodirajo tudi do nekaj centimetrov globoko v njihovo notranjost. Ravno to pa je tudi razlog, da so stene ves čas dovolj suhe in posledično ni možnosti, da bi se kadarkoli začela nabirati in kopičiti nezaželena plesen po kotih in v zraku. Slednji namreč ostaja dovolj vlažen in primeren za kakovostno dihanje.

Predno zaključimo tokratni članek, vam naj povemo še to, da je montaža panelov zelo preprosta. Najprej morate zvrtati štiri luknje v strop oziroma steno. Pri tem vam bo v veliko pomoč priložena šablona za vsak posamezni panel. Nato bo sledilo privijanje nosilcev in na koncu boste termostat vtaknili v vtičnico in panel priklopili v termostat. In zelo kmalu vas bodo začeli ogrevati ir paneli!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *