Dom Perignon

Dom Perignon je edinstveni šampanjec, ki ga proizvaja podjetje Moët & Chandon iz pokrajine Champagne v Franciji. Šampanjec nosi ime po menihu Pierre Perignonu, ki je kot prvi, v 16. stoletju nenačrtovano izumil metodo za pridelavo penečih vin. Slednja pa se uporablja še danes. Prvi letnik Dom Perignona je bil 1921 in je bil naprodaj šele leta 1936. 

Dom Pérignon

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo na kratko prestavili šampanjec Dom Perignon letnik 2010. V kolikor želite izvedeti več informacij o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Dom Perignon letnik 2010

Naj že na začetku tokratnega članka omenimo, da lahko Dom Perignon (letnik 2010) naročite preko spletne vinoteke eVino. Ta vrhunski letnik ima v ospredju sladkost tropskega sadja – zeleni mango, melona, ananas. Takoj za njimi pa presenetijo bolj zmerne note pomarančne lupine in še mandarine. To vino diha in dobro razkriva svojo svežino. Poleg tega pa se prikažejo še note potonike in jasmina. Ob zaključku se telo razpre: radodarno, a kljub vsemu dobro kontrolirano. Potem pa se skrči in preseneti še z začimbnimi notami in poprom. Naj še poudarimo, da je zaključek bleščeč in mineralen. Gre za penečo vino, ki vsebuje 12,5 % alkohola. V spletni vinoteki lahko naročite eno steklenico (0,75 l) za katero boste odšteli 182,49 evrov. Gre za odlično vino vrhunske kakovosti, zato je tudi njegova cena nekoliko višja. Odlično se prileže ob morski hrani, in sicer: ob jastogu, školjkah ali pa rakih. 

Dom Perignon logotip

Če bi tudi vi želeli nazdraviti z omenjenim vinom, vam svetujemo, da naročite svojo steklenico preko spletne vinoteke. Paket vam bodo na dom dostavili brezplačno, in sicer v roku od 2 – 3 delovnih dni. Nič več ne čakajte in opravite nakup! Predlagamo vam, da si ogledate še ostalo ponudbo alkoholnih in tudi brezalkoholnih pijač, ki so jo za vas pripravili v omenjeni vinoteki.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *