Destilator za eterična olja je pripomoček brez katerega ne boste mogli pridobiti želena eterična olja. V kolikor se zanimate za destilator za eterična olja smo prepričani, da nekaj izkušenj iz tega že najverjetneje imate. Zato smo se odločili, da vam v tem članku predstavimo delovanje destilatorja za eterična olja. Tako boste bolje razumeli postopek predelave in ugotovili, da destilator za eterična olja lahko uporablja prav vsak.

Za začetek bomo pregledali na kakšen način je destilator za eterična olja sestavlje. Osredotočili se bomo na njegove komponente in materijal izdelave.

Destilator za eterična olja je sestavljen iz:

  • kape
  • kotla
  • košare
  • kurišča
  • hladilne posode
  • vezne cevi

V notranjosti kotlov so sita oblikovana na takšen način, da je izoristek pare, ki potuje skozi rastline maksimalen.

Izdelan je iz nerjaveče pločevine, ki nam zagotavlja doljgo življensko dobo kotla. Deluje s pomočjo 0,55 kW motorja pod električno napetostjo 400 V. Maksimalna dosežena temperatura, ki jo destilator doseže je 200 stopin celzija, kar zadostuje za destilacijo vseh razstlin. Moč grelca je 9 kW za 130 L volumen kotla.

Kako deluje destilator za eterična olja in čemu je namenjen?

Kotel za destilacijo eteričnih olj je namenjen pridobivanju eteričnega olja iz različnih rastlin. Iz katerih razstlin in iz katerih delov se eterična olja pridobiva v tem članku ne bomo omenjali.

Izbrane razline položite v kotel za kuhanje in ga segrevajte s plinskim gorilnikom. Pri delu bodite pozorni, saj je destilator za eterična olja na nekaterih delih zelo vroč in lahko pride do opeklin! V območju destilatorja naj se ne zadržujejo otroci in ostali ljudje, ki z njegovim delovanjem niso informirani.

V kolikor imate specifične želje, se lahko destilator za eterična oljo izdela glede na vaše želje. Za vse ostale informacije vam predlagamo, da se obrnete na izbranega prodajnega svetovalca, ki vam bo svetoval na pri izbiri prave velikosti in vas informiral o delovanju kotla.

Vabimo vas, da si ogledate tudi naš najbolj bran članek v preteklem letu z naslovom izdelava spletnih strani cenik in preberete več informacij o optimizaciji spletnih strani!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *