Kompasovo cruises from Dubrovnik to Split

Ko sva se z možem odločila za poročno potovanje, sva želela nekaj posebnega, romantičnega in nepozabnega. In točno to sva dobila, ko sva izbrala eno od cruises from Dubrovnik to Split, ki jo je organizirala turistična agencija Kompas Celje. Takoj po pristanku na letališču v Dubrovniku so naju pričakali in odpeljali do pristanišča, kjer se je potovanje resnično se začelo.

Delček nebes v Dubrovniku

Prvi dan v Dubrovniku je bil kot iz sanj. Po vkrcanju na ladjo sva imela nekaj časa za sprostitev, nato pa je sledila večerja in dobrodošlica. Naslednji dan sva začela z ogledom Dubrovnika, ki je znan kot “Biser Jadrana”. Po ogledu Frančiškanskega samostana in zgodovinskega jedra mesta, je križarka odplula proti Elafitskim otokom, kjer sva uživala v plavanju in sončenju. Popoldan sva prispela v Slano, kjer sva imela priložnost poskusiti avtentične ostrige. Tudi to je bilo del “cruises from Dubrovnik to Split,” ki ga je organiziral Kompas.

Cruises from Dubrovnik to Split

Odkrivanje otokov in naravnih lepot

Tretji dan najinega potovanja je vključeval obisk narodnega parka Mljet in nato odhod na otok Korčula. Tukaj sva imela priložnost spoznati rojstni kraj Marca Pola in se sprehoditi po enem najbolje ohranjenih srednjeveških mest na Sredozemlju. Kasneje sva obiskala še otoka Vis in Hvar, kjer sva okusila nekaj izjemnih vin in občudovala antične ostanke. Vse to je bilo del paketa “cruises from Dubrovnik to Split,” ki je postregel z nečim za vsak okus.

Mimo Mljeta na cruises from Dubrovnik to Split

Zaključek v Splitu in nepozabni spomini

Predzadnji dan najinega potovanja je bil posvečen odkrivanju Trogirja in narodnega parka Krka, preden smo se na zadnji dan odpravili v Split. Split nas je očaral s svojo zgodovino, kulturo in dinamiko. Obiskali smo Dioklecianovo palačo in se sprehodili po Rivi. To je bil popoln zaključek “cruises from Dubrovnik to Split,” ki ga je Kompas organiziral do potankosti.

Ko pogledava nazaj na najino poročno potovanje, lahko rečeva, da je bila to ena najlepših izkušenj v najinem življenju. Vse od začetka do konca je bila vsaka podrobnost skrbno načrtovana, in nič ni bilo prepuščeno naključju. Ta “cruise from Dubrovnik to Split,” ki jo je Kompas tako čudovito organiziral, je bila prava pravljica. Za vedno bo ostala v najinih srcih kot začetek najine skupne življenjske pustolovščine.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *