Cruise from Split to Dubrovnik

Mojih pet prijateljev in jaz smo bili nestrpni, ko smo stopili na letališče v Splitu. Po mesecih načrtovanja in pričakovanj se je naša avantura končno začela. Vse je organizirala turistična agencija Kompas, znana po svojih nepozabnih križarjenjih po Jadranu. Naš cilj? Enotedensko cruise from Split to Dubrovnik, s postanki v idiličnih dalmatinskih otokih. Naša ladja, elegantna dvonadstropna križarka s petimi kabinami, nas je že čakala v pristanišču.

Cruise from Split to Dubrovnik

Prvi vtisi in Zlatni Rat

Ko smo se vkrcali, nas je osebje pozdravilo z dobrodošlico in večerjo. Naša prva postaja naslednji dan je bila Bol na otoku Braču. Nismo mogli verjeti, da plavamo proti eni najlepših plaž na Sredozemlju – Zlatnemu Ratu. Plaža je znana po svoji edinstveni obliki, ki jo oblikujejo oceanski tokovi. Po nekaj urah kopanja in sončenja smo se vrnili na ladjo, kjer nas je čakal okusen kosilo.

Vinski izlet v Korčuli

Tretji dan cruise from Split to Dubrovnik je bil še bolj poseben. Po plavanju v enem izmed skritih zalivov, smo prispeli v Korčulo, rojstni kraj znamenitega raziskovalca Marca Pola. Med sprehodom po ozkih, tlakovanih ulicah smo začutili zgodovino, ki je bila v zraku. Večer smo zaključili z degustacijo vina v enem izmed lokalnih vinskih barov. Tako smo spoznali okuse dalmatinske regije v najboljšem možnem okolju.

Vinska izkušnja tudi na cruise from Split to Dubrovnik

Zaključek v Dubrovniku in Splitu

Četrti dan nas je pot vodila v Dubrovnik, biser Jadrana. Po vodenem ogledu smo imeli prosti čas za raziskovanje mesta. Nekateri smo se povzpeli na mestne zidove, drugi pa so obiskali Frančiškanski samostan z eno najstarejših lekarn v Evropi. Peti dan smo se ustavili v Mljet National Park in šesti dan v Hvaru, kjer smo uživali v osupljivem razgledu s trdnjave Fortica.

Zadnji dan, preden smo zaključili naše cruise from Split to Dubrovnik, nas je pot peljala nazaj v Split. Ogledali smo si Dioklecijanovo palačo in se sprehodili po starih ulicah mesta. Občutek je bil sladek in grenak; po eni strani smo bili žalostni, da je naše potovanje prišlo do konca, po drugi strani pa smo bili hvaležni za vse čudovite spomine, ki smo jih nabrali.

Ko smo se vkrcali na letalo nazaj domov, smo vsi vedeli, da je bil ta cruise from Split to Dubrovnik ena najboljših izkušenj v naših življenjih. Vsi smo se strinjali, da se bomo vrnili, in sicer z isto turistično agencijo Kompas, ki je potovanje naredila nepozabno. Naša duša je bila polna, naši telefoni pa polni fotografij, ki bodo služile kot večni spomin na to neverjetno avanturo.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *